מחקרים

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

08/05/2011 | 02:54 | מאת: חנן

שלום יעל ראיתי שאת בעלת תואר שני (MSc) בפיזיולוגיה של המאמץ ותזונה מאוניברסיטת סן דייגו, קליפורניה. רציתי לדעת אם יש מחקרים שמראים השפעה טובה של אכילה מרובה של פירות על תפקוד המוח או על המוח בכלל? ואם יש מה הם אומרים? אני גם רוצה לשמועה את הדעה המקצועית שלך :) תודה רבה יעל

חנן שלום, צר לי לאכזב אותך אבל על אף התואר, אני חייבת לאמר שמאז סיומו עיקר התמחותי היה בכיוון הפיזיולוגיה, כך שלא חיפשתי מאמרים ספציפיים על פירות. ידוע לכלל כי פירות עשירים ביותר בויטמינים וחלקם מועילים גם לתפקוד מערכת העצבים (הכוללת את המוח) כגון: בננה, דובדבנים. פירות יעילים בעיקר לניקוי הדם ולמערכת העיכול (כגון שזיפים ומשמשים). ישנם פירות בעלי ערך אנטי אוקסידנטי (אנטי חמצוני) אשר להם חשיבות במניעת מחלות לב ודלקות (כגון תפוז, תפוח, אגס, לימון). אישית, אין לי דעה ספציפית לגבי פירות בקשר לתפקוד מוחי. אני חושבת שלפירות יש ערך משמעותי בהקשר של מערכת העיכול, סיבים תזונתיים, מניעת הסתיידות עורקים ודלקות והם מומלצים במינון מוגבל (בגלל העושר בסוכרים פשוטים) בעיקר בקרב סוכרתיים. אני מציעה לך לפנות לפורומים של דיאטניות, וודאי יש גם באתר זה של דוקטורס. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני