אורטה מורחבת

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

01/05/2011 | 17:58 | מאת: גבי

אני בן 63, סובל מאורטה מורחבת - 40 מ"מ. לחץ דם תקין ע"פ רוב בין 120-130/70 ודופק בין 60-70 . הרופא הקדיולוג שלי המליץ לי על פעילות גופנית בצורת הליכה. התחלתי בכך וכיום אני הולך כ חצי שעה ליום, תוך תקווה להגיל את תווך ההליכה במהירות ממוצעת של 4 קמ"ש. במדידת לחץ דם כדקה אחרי גמר ההליכה הגעתי ל ל.ד. של 164/84 ודופק 80 , 5 דקות לאחר גמר ההליכה יורד ל 135/70 ודופק 74 ואילו לאחר 15 דקות מגמר ההליכה 125/70 ודופק 68 . האם אין פה קפיצות חריפות בלחץ הדם או שמא עלי להעיט מהירות? תודה מראש

שלום גבי, תגובת לחץ הדם נראית לי נורמאלית לי לחלוטין. לחץ הדם במנוחה תקין. במאמץ לחץ הדם עולה, אם המאמץ בינוני ומעלה הוא יכול לעלות גם עד 180 סיסטולי (דיאסטולי אמור להישאר אותו דבר או לרדת, שלך אומנם עלה אך עדיין בתחום סביר). לאחר מאמץ לחץ הדם יורד, כנראה שלאחר דקה בלבד הוא לא הספיק לרדת מספיק. לחץ הדם לאחר 5 דק' ו- 15 דק' תקין לחלוטין. לעתים הוא יורד לאחר מאמץ אף פחות מזה שבמנוחה (עקב הרחבת כלי הדם במאמץ שנשארת מספר שעות לאחר המאמץ). סך הכל תגובת לחץ הדם שלך נראית לי סבירה בהחלט. אם אתה מוטרד, תוכל לבצע בדיקת מאמץ ולראות את תגובת לחץ הדם במאמץ כל 3 דק' כולל בהתאוששות. מקווה שעזרתי, בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני