אימון גופני

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

30/04/2011 | 19:33 | מאת: מאיר

שלום רב שמי מאיר בן 46 לאחר אוטם ושני צינתורים אחד מיידי ואחד יזום כל זאת לפני 100 ימים מאז לא ביצעתי בדיקות וברצוני להתאמן בחדר כושר מה עליי לעשות או לשים לב בתודה מאיר

מאיר שלום, ראשית אם לא היית במכון לשיקום לב, אני ממליצה בחום (תוכל לנצל את זכאותך מקופחת חולים עד שנה מיום האירוע). במכון לשיקום לב תבצע את הבדיקות המתאימות, תקבל תוכנית פעילות גופנית למהלך תקופת השיקום (בדרך כלל התוכנית היא למשך 3 חודשים לפחות) ובסיום התוכנית תקבל אישור לחדר כושר ותוכנית לפעילות בחדר כושר. האופציה השניה היא לקבוע תור לקרדיולוג דרך קופת החולים. מומלץ שתגיע אליו עם בדיקות דם עדכניות, אקו לב, בדיקת מאמץ ואולי הולטר. אנא פנה לרופא המשפחה שיפנה אותך לבדיקות המתאימות לך. לאחר ייעוץ אצל קרדיולוג , במידה והכל תקין, הוא יוכל לאשר לך פעילות בחדר כושר (או שהוא יפנה אותך לרופא המשפחה לקבלת אישור שכזה). את התוכנית לפעילות גופנית בחדר הכושר רצוי שתקבל מאיש מקצוע מוסמך. אין לי ספק שפיזיולוג יוכל להתאים לך תוכנית בהתאם לבדיקות, למצבך הרפואי ולכושר הגופני שלך. פיזיולוגים ישנם בחלק מסניפי קופות החולים ובחלק מחדרי הכושר. תוכל לתאם איתי אם תרצה, אך זה ייעשה באופן פרטי. ישנם מאמנים בחדר הכושר שיוכלו להתאים לך תוכנית אך שים לב שחלקם אינם בקיאים מספיק בתחום שיקום הלב ועלולים לתת לך תוכנית שאיננה הולמת את מצבך ועברך הרפואי. במידה ואינך מתאמן בחדר כושר אלא מבצע פעילות באופן עצמאי כגון הליכות, תוכל לקרוא את המאמר שפורם פה בפורום "לתת תשומת לב ללב" אשר נותן הנחיות כלליות לאחר אירוע לב. אשמח לסייע בהמשך, בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני