בדיקת מאמץ

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

27/04/2011 | 12:32 | מאת: וסים

לאחרונה עשיתי בדיקת מאמץ. מהבדיקה הבנתי כי הלב לא מספק מספיק חמצן לגוף ולכן הדופק עולה בקצב לא גבוה יחסית לאחוזים גבוהים של כ 90%. הפיזיולוג אמר לי כי מדובר בבעיה שאפשר לפתור אותה באימונים המתאימים לבעיה זו. האם הבעיה קשה ומדאיגה באופן כללי? האם עדיף שאתייעץ עם מומחה לב? והאם נכון שאפשר לפתור אותה דרך אימונים?. אני יחסית בכושר לא רע יכול לרוץ ברצב ממוצע למשך כשעה במהירות של 10 קמ"ש אך בדופק של כ 170. אני בן 36 גובה 183 ומשקל 82. אני מצליח גם לעשות אינטרוולים. האם אני צריך להיות מודאג?

שלום לך, לא כל כך ברור לי איזו בדיקת מאמץ עשית. האם זאת הייתה ארגומטריה? או בדיקת צריכת חמצן מירבית? לא הבנתי מה זאת אומרת שהדופק לא עולה בקצב גבוה יחסית אבל הגיע ל- 90%. האם תוכל לרשום לי בדיוק מה כתוב לך במסקנות הבדיקה? אנסה לעזור בכל זאת. לא נשמע לי שזאת בעיה למומחה לב (קרדיולוג), אני מניחה שהפיזיולוג התכוון לכך שתוכל לשפר את התוצאות שלך באמצעות אימונים מתאימים. האם אתה מתאמן למטרה מסוימת כגון תחרות? אם המטרה היא לשמור על כושר ובריאות, נשמע לי שאתה בכושר לא רע. אם אתה רץ למשך שעה כל כ- 10 קמ"ש זה לא רע. נכון שתמיד אפשר לנסות לשפר ולהגביר את הקצב. אך השאלה היא האם קשה לך לרוץ בקצב הזה? הדופק אומנם די גבוה לפי הנוסחאות אך זה אינו אומר דבר. אם קשה לך לרוץ בקצב הזה כפי שהיה מצופה לפי הדופק, אפשר תמיד להוריד קצב ולהעלותו בהמשך שהכושר ישתפר. אם לא קשה לך בקצב הזה (כפי שאני מניחה כי אחרת לא היית מתמיד למשך שעה), תתעלם מהדופק ותמשיך כך. לאיזה דופק אתה מגיע באימון אינטרוולים? אילו אינטרוולים אתה עושה (כמה זמן כל אינטרוול? מה משך האימון?). כפי שאתה מבין חסרים לי לא מעט נתונים על מנת להבין את התמונה המלאה. אם תרצה תשובה מדויקת יותר, אנא ענה לי על כל השאלות ששאלתי עד כה ועל השאלות הבאות: 1. כמה זמן אתה כבר מתאמן? 2. מהו דופק המנוחה שלך? 3. האם יש לך במשפחה הקרובה מחלות לב? 4. כמה אימונים בשבוע אתה עושה? 5. האם אתה מבצע אימוני כוח? 6. האם אתה מתאמן לבד או בחדר כושר? אשמח לסייע בהמשך, בברכה, יעל

27/04/2011 | 16:24 | מאת: וסים

תשובות לשאלות: 1. מתאמן מזה כשלוש שנים עם הפסקות קטנות לעתים, 2. דופק המנוחה: 59, 3. שני דודים מצד האימא קיבלו התקף לב, 4. אני עושה 3 אימונים בשבוע ולעתים אף 4, 5. אני מצבע אימוני כוח לפני האירובי כולל תוכנית חלוקת לשרירים (3קבוצות), 6. מתאמן בחדר כושר. התשובות העיקריות לפי הבנתי: vo2(ml/kg/min): 40.8 predicted, measured: 26.8 (66%) work(watts): predicted:253 measured:193 (76%) יש לציין כי הגעתי לדופק של כ 92% ולא יכולתי להמשיך יותר בבדיקה. מקווה שזה יעזור לך. מודה לך בכל מקרה.

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני