פעילות גופנית לאחר מבחן מאמץ משולב לב ריאות

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

04/04/2011 | 22:05 | מאת: אילן

שלום יעל לפני כשבועיים עברתי מבחן מאמץ משולב לב ריאה . הרופא כתב "מבחן מאמץ משולב בשאלה של vo2max " אני סובל מאי ספיקת לב LVEF=18? בערך.. לפני קרבלת תוצאות הבדיקה הרופא המליץ לי על פעילות גופנית מבוקרת באחד ממכוני שיקום הלב. שאלותי ברשותך הן: 1.האם נוכח רופא במכון במהלך הפעילות 2.מאחר שלא עשיתי שום פעילות גופנית כמעט במשך 10 שנים עקב מחלתי, האם יש צורך בניטור קבוע במהלך כל האימון 3.האם הפיזיולוג או הרופא הם הקובעים את רמת עטמס האימון. 4.קראתי בספרות שיש ירידת לחץ דם לאחר אימונים כאלה, האם זה מסוכן? אודה על תשובתך אילן

שלום אילן, לאור מה שאתה מתאר אני ממליצה בחום שתתחיל את הפעילות באחד ממכוני השיקום בעיקר כי לא היית פעיל זמן רב. מאחר ואתה סובל מאי ספיקת לב אתה זכאי לשירות מקופת החולים וכדאי מאוד שתנצל את זה. לשאלותיך: 1. ברוב המכונים הרופא איננו נמצא בתוך חדר האימון אך בהחלט בקרבת מקום. לרוב יש אחות + מאמן בחדר האימון ותאמין לי שאם יהיה צורך בטיפול רפואי הצוות המקצועי ידאג לכך במהירות וביעילות וגם רופא יגיע בזריזות במידת הצורך. רק כדי להרגיע, רוב הזמן לא קורה דבר, האימון שיינתן לך יותאם לך באופן אישי והצוות ידאג לכך שלא תצטרך סיוע רפואי... 2. את מידת הניטור הרופא או הצוות האחראי יקבע לפי מצבך הבריאותי. לעתים ישנם מטופלים שמנוטרים קבוע וישנם כאלה שזמנית בהתאם להנחיות המקובלות. 3. ברוב מכוני השיקום הפיזיולוג הוא שקובע את רמת האימון זוהי הכשרתו המקצועית. כמובן שהצוות עובד בשיתוף פעולה, הפיזיולוג מקבל מידע מפורט על מצבך הרפואי מהרופא ו/או האחות והוא יידע להתאים לך את התוכנית הצורה הטובה ביותר. 4. ברוב המקרים לאחר פעילות גופנית ישנה ירידה בלחץ הדם. ירידה כזו היא סימן לכך שכלי הדם התרחבו בזמן המאמץ על מנת לאפשר את זרימת הדם בגוף. כלי הדם נשארים רחבים בסוף המאמץ לזמן מה ולכן לחץ הדם עלול להיות נמוך מהרגיל אף מספר שעות לאחר האימון. הירידה לעתים איננה משמעותית או שיכולה להגיע עד 10 יחידות פחות מהערכים שבמנוחה. אם אתה סובל מלחץ דם נמוך, הקפד על שתייה מרובה לפני, במהלך ובסיום הפעילות ולאכול באופן סדיר. צוות השיקום צריך להיות מודע לערכי לחץ הדם שלך בסיום הפעילות. אם הוא יהיה נמוך מיד ותחוש ברע, הישאר במכון להשגחה עד שהוא יעלה מעט ותחוש יותר טוב. אני מציעה לך לגשת למכון שיקום הלב הקרוב לביתך ולהתרשם בעצמך. אני בטוחה שהצוות במקום ישמח להסביר לך ולהראות לך את המכון. אל תהסס להעלות במכון את כל השאלות והחששות על מנת שתהיה רגוע. ושוב אני מבטיחה לך שאם תצטרף למכון לשיקום לב אתה תרגיש הרבה יותר טוב גם מבחינה פיזית וגם מבחינה מנטלית. תקבל את הביטחון והכלים לבצע פעילות גופנית נכונה המתאימה לך באופן אישי. אל תהסס לפנות אליי בשאלות נוספות. בהצלחה! יעל

04/04/2011 | 23:08 | מאת: אילן

ליעל שלום אני מאוד מעריך את הייחסותךהחמה והאנושית לפניה שלי.. וכמובן את המקצועיות... ישנם הרבה פורומים באינטרנט...זו פעם שניה שאהי פונה אלייך.. תגובות כאלה מהירות מעולם לא קיבלתי...רוב תודות יישר כוחך אילן

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני