תרופה חדשה - ליטורבה (במקום ליפיטור )

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

22/03/2011 | 17:50 | מאת: דן

שלום רב, אני בן 60 לאחר התקף לב ו- 2 צינתורים.עד כה טופלתי תרופתית בליפיטור 20 . לאחרונה קופת חולים מכבי החליטה ( משום מה ? מחיר ! ) להמיר את הליפיטור בתרופה הנקראת ליטורבה 20 LITORVA . שאלתי היא : האם התרופה הזו היא אכן "ברמה" של הליפיטור ? האם יש לה תופעות לוואי ?. בהתחשב כי אני לוקח גם אספירין, קרדיולוג וג'נואט , האם יש ניגודים/השפעה הדדית בין התרופות לעיל ? יום טוב, ותודה מראש על כל תשובה דני

דן שלום, לדאבוני לא אוכל לעזור לך, אני מתמחה בפעילות גופנית למחלות לב. לצערי גם לא שמעתי על התרופה הזאת ועל כך שהליפיטור מוחלף, לפי מיטב ידיעתי הליפיטור עדיין בשימוש ונחשב כתרופה מצוינת. ממליצה בחום לפנות לפורום קרדיולוגיה בדוקטורס ו/או לפנות לרופא המטפל שיסביר לך. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני