לאחר השתלת מכשיר דיפיבלרטור

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

10/03/2011 | 22:04 | מאת: רונית

בעלי אמור לעבור השתלת דיפיברלטור . מה הזמן המינימלי לחזרה לשיגרה? מבחינת כל פעילות יום יומיץת , עבודה ופעילות כושר?

שלום רונית, בדרך כלל אחרי 6 שבועות של השתלת המכשיר יש ביקורת של הרופא שהשתיל את המכשיר. במידה והכל תקין ניתן לחזור לפעילות יומיומית עם מגבלות מסוימות. במהלך 6 שבועות אלה יסבירו לבעלך להימנע מהפעלה אינטנסיבית של הגף העליון ובעיקר זרוע וכתף שמאל. לאחר מכן מותר ואף מומלץ להפעיל את הגפה בהדרגה, ללא העמסת משקלים (כגון: ללא הרמת דברים כבדים, שקיות מהסופר, את הילד או הנכד וכד'). מומלץ לבצע תרגילים ללא עומס להחזרת טווח התנועה על מנת לא ליצור התנוונות של האזור. עם הזמן ניתן להפעיל יותר ויותר את הגפה השמאלית כולל העמסת משקלים קלים. לאחר מספר חודשים ניתן לחזור לפעילות כמעט רגילה אך להימנע ממשקלים כבדים או תנועות חדות בעיקר לאחור ו/או למעלה של זרוע שמאל והכתף. לכושר ניתן לחזור לאחר אישור מהרופא (כפי שציינתי לרוב אחרי 6 שבועות) עם המגבלות שציינתי. אין בעיה לחזור להליכה ובהדרגה להוסיף פעילויות. יש להיות מודעים לדופק בו המכשיר נותן את השוק החשמלי (הרופא מספק מידע זה) ולהימנע מלהתקרב אליו! בדרך כלל מדובר בדופק די גבוה אשר לא מגיעים אליו בפעילויות יומיומיות או בביצוע פעילות גופנית מתונה, אך אם בעלך אינו בכושר ישנה חשיבות גדולה לחזרה הדרגתית לפעילות גופנית על מנת להימנע מהעלאת דופק... פעילויות אשר יכולות להעלות את הדופק גבוה ומהר הן: רכיבה על אופניים בחוץ, ריצה, משחקי כדור למיניהם. יש להימנע ממשחקי כדור או פעילויות שונות בהן אפשר להיפצע ולקבל מכה באזור המכשיר (כדורגל, כדורסל ואומנויות לחימה). אני ממליצה בחום לקבל הנחיות נוספות מהמחלקה בבית החולים בו יושתל המכשיר וכמובן לא להתחיל שום פעילות ללא אישור רופא! המלצה חמה נוספת - להצטרף למכון לשיקום לב! כל מושתל דיפיברילטור זכאי למספר חודשים במכון לשיקום לב וכדאי לנצל זאת. במכון לשיקום לב תוכלו לקבל הנחיות מפורטות לגבי הפעילות המומלצת לאחר השתלת המכשיר ולבצע פעילות גופנית בחדר כושר תוך הנחיה מקצועית ופיקוח רפואי. בברכת רפואה שלמה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני