טיפול טבעי כמה שיותר

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

01/03/2011 | 09:10 | מאת: יעל

יעל שלום! בעלי בן 52 סובל מפרפורים וטאכיקרדיה. הגיע שלוש פעמים לבי"ח ועשו לו היפוך. לוקח נורמיטן ואופטלגין על בסיס יומי. עדיין מתלונן על שינויי קצב הלב,חולשה והרבה כאבי בטן. לדעתי הכל נובע ממתחים נפשיים וחרדות. הקרדיולוגים מפנים אותנו לטיפול תרופתי ואני מעוניינת בשינוי תפיסה בתחום התזונה,הספורט ונטילת תרופות טבעיות. האם יש תחליף טבעי לאספירין?{אני מרגישה שזה מזיק למערכת העיכול שלו} איך אוכל לכוון אותו להיות רגוע יותר מבחינה נפשית? תודה מראש.

יעל שלום, תודה על פנייתך. ראשית אינני רופאה ואינני רשאית להמליץ על תחליף כלשהו במקום טיפול תרופתי, וודאי במידה וקרדיולוג המליץ על טיפול תרופתי מסוים. לפי מיטב ידיעתי וניסיוני בתחום, אספירין ונורמיטן אלה הן שתי תרופות חשובות ללב. הנורמיטן מסייע על שמירת קצב לב איטי יותר ומניעת פרפור מהיר ולאספירין חשיבות במניעת היווצרות קרישי דם אשר נפוצים בעת הפרעות קצב לב מהירות. האם הטיפול התרופתי שהומלץ לכם הוא בנוסף לנורמיטן ולאספירין? במידה וכן, אנא התייעצי עם הקרדיולוג לגבי חשיבות הטיפול התרופתי הנוסף. אם את בכל זאת מחפשת תחליפים טבעיים הכי טוב לקבוע תור למרפאת רפואה משלימה (נטורופתים וכד'). מבחינת הפן הנפשי אשר לא פחות חשוב מהפן הפיזי ואף משפיע עליו רבות, חשוב באמת לבצע שינויים באורח חיים הכוללים שינוי תזונתי ופעילות גופנית. במידת הצורך ניתן לפנות לפסיכולוג על מנת לטפל בצד החרדתי. ישנן היום שיטות נוספות להרגעה כגון ביופידבק, צ'יקונג, טאי-צ'י וכד'. את אלה אפשר למצוא דרך קופת חולים או מכונים הקרובים לביתכם. במידה וזה רלוונטי מבחינת מרחק מאזור מגורכם, תוכלו להתעניין אצלנו בשיקום הלב בבי"ח אסף הרופא האם יוכל להצטרף למס' חודשים. במכון שיקום הלב הוא יוכל לקבל מענה לכל הבעיות שהועלו: שינוי תזונתי, פעילות גופנית מודרכת תחת פיקוח, שיחה עם פסיכולוג וצוות רב מקצועי תומך. אני ממליצה לכם לנסות ולברר (אינני יודעת לגבי זכאות מקופת חולים) בטלפון: 08-9778148. ישנם מכוני שיקום לב ברחבי הארץ, אוכל להפנות אתכם במידה ותעדכני אותי לגבי אזור מגורכם. מקווה שעזרתי, בברכה, יעל

02/03/2011 | 16:50 | מאת: יעל

תודה על תגובתך המפורטת. הטיפול שבעלי מקבל הינו רק נורמיטן ואספירין. קראתי מאמרים רבים על הנזק שעושה האספירין לגוף. אני דואגת מאוד לשלומו של בעלי ומכיוון שאני דוגלת בטיפולים טבעיים גם כלפי עצמי,רציתי לבדוק אפשרות של החלפת האספירין במשהו פחות מזיק. אשתדל להתקשר בימים הקרובים לאסף הרופא ע"מ לבדוק איך ניתן לעזור לו משאר הבחינות. שוב תודה רבה על היענותך ועצותייך. מקווה שבהודעה הבאה שלי תהיינה בשורות טובות.

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני