עזרה בעבודת 5 יחידות

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

16/12/2010 | 20:28 | מאת: דנה

ד"ר יעל פרניק שלום! אני כותבת עבודה במסגרת מגמת רפואה על MI. אני אשמח אם תעני לי על השאלות הבאות: איזה סוגי טיפול ושיקום חדשניים מקובלים לאנשים שלקו באוטם בשריר הלב? לא רק מבחינה תרופתית האם יש הבדל בסוג השיקום לאנשים מעשנים או אנשים שמקיימים אורח חיים לא בריא (השמנת יתר, חוסר פעילות גופנית וכדומה) לעומת אנשים שאורח חייהם היה בריא יחסית? תודה רבה!

דנה שלום, אינני רופאה אבל אשמח לעזור כמה שאוכל. לגבי השאלה הראשונה אינני בטוחה שהבנתי למה את מתכוונת. האם התכוונת לטיפולים הכוללים צנתור וניתוח מעקפים? אלה הם עדיין השניים היחידים שאני מכירה. כלומר אדם לאחר אוטם לרוב עומד בפני 3 אפשרויות: 1. צנתור הבודק היכן החסימות ובמידת הצורך והכדאיות פותחים את החסימה. לרוב שמים סטנט (תומכן) בניגוד לפעם שהיו מנפחים עם בלון. היום מקובל לשים סטנט עם תרופה אשר תורמת במידה רבה למניעת חסימה חוזרת באותו מקום. לעתים מחליטים לא לפתוח את החסימה (בגלל המיקום המסוכן שלה או כי היא איננה משמעותית) ואז ממליצים על "טיפול שמרני" הכולל שיקום לב וטיפול תרופתי. 2. ניתוח מעקפים - במידה וישנן מספר חסימות או כאשר יש חשש לצנתר, ממליצים על ניתוח מעקפים. 3. לעתים בצנתור לאחר אוטם לא רואים חסימות משמעותיות והאוטם כנראה נגרם מקריש דם או spasm (עווית). גם אז ימליצו על טיפול שמרני ושיקום לב. לא ברור לי באיזו מידת פירוט את רוצה, בכל אופן יש פה קישור לאתר של האיגוד הקרדיולוגי: http://www.israel-heart.org.il. יש בו מידע רב לגבי כל סוגי הטיפולים. מבחינת שיטות שיקום: ישנה השיטה היחידה הקיימת והיא שיקום הלב. במרכזה עומד האימון הגופני כאשר יש מערכת תמיכה רב מקצועית הכוללת: קרדיולוגים, אחיות, דיאטנית, פסיכולוג, עובדת סוציאלית. מערכת זו נועדה על מנת לשקם את המטופל באופן המיטבי ומכל הבחינות: הפיזית והנפשית. ההבדל בשיקום בין האנשים השונים הוא במערכת הטיפולית אותה הזכרתי קודם. כלומר: אדם עם השמנת יתר יהיה במעקב יותר צמוד אצל דיאטנית. מטופל עם סוכרת יופנה למעקב במרפאת סוכרת ויבצע מעקב סוכר גם באימונים בשיקום הלב, וכד'. כל מטופל מקבל תוכנית אימונים אשר מותאמת לו באופן אישי לפי מצבו הבריאותי וגורמי הסיכון שלו ומופנה לצוות הרב מקצועי לפי הצורך. אני ממליצה לך לבוא לבקר אצלנו בשיקום הלב בבי"ח אסף הרופא (או שתפני לכל מקום שיקום שתרצי כמובן) ותוכלי להתרשם בעצמך מהתהליך. אני בטוחה שזה יסייע לך בכתיבת העבודה. אם את רוצה לתאם איתי את יכולה להתקשר במהלך השבוע: . 057-7346814 שיהיה בהצלחה! יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני