עכו

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

03/10/2010 | 20:56 | מאת: נסים

בן 55 בריא ללא מחלות רקע לא מעשן רציתי לברר לגבי הליכה לשם שמירה על כושר גופני והורדת רמת שמנים בדם228 {כללי} והשאלה שלי כמה פעמים בשבוע צריך ללכת ולכמה זמן ביום על מנת לשיג את המטרה ?יצוין שאני הולך 4-5 פעמים בשבוע בין45-50 דקות ליום. תודה מראש וחג שמח

נסים שלום, נשמע שכמות הפעילות שלך מספקת בהחלט. מה שנותר זה לבדוק את הקצב. קצב ההליכה צריך להיות בינוני ומעלה, כלומר, כדאי שתלך בקצב שמעלה את קצב הלב שלך (דופק) בלפחות 30-50 פעימות (אם אינך נוטל תרופות להורדת לחץ דם שמשפיעות על דופק). הקצב צריך להיות כזה שאתה יכול להוציא מלים אך לא לדבר משפטים שלמים וודאי שלא לשיר. כלומר המאמץ צריך להיות קצת קשה. לגבי השומנים בדם, חשוב לראות מהו ההרכב של השומנים הכללי, כלומר LDL (הכולסטרול הרע) וה- HDL (הכולסטרול הטוב). במידה והכולסטרול הרע חורג מהנורמה (מעל 130) ויש גורמי סיכון נוספים (לחץ דם, סוכר גבוה, עודף משקל או סיפור משפחתי) רצוי לפנות לרופא המשפחה. באופו כללי, בגילך חשוב לבצע בדיקות תקופתיות אחת לשנה לגורמי סיכון למחלות לב. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני