פעילות גופנית לאחר ארוע לבבי

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

03/10/2010 | 15:01 | מאת: אורי

שלום יעל,אני בן 50 עברתי טיפול שבו הושתלו 3 סטנטים לפני כשנה,היום אני מתאמן בחדר כושר,שוחה,אך לפעמים מרגיש כאב בחזה לא תוך כדי פעילות גופנית.השאלה שלי,אני מתכנן לבצע פעילות סקי בחורף.האם צריך הכנה מיוחדת כלשהי? מה דעתך?את יכולה להמליץ על פעילות מסוימת כהכנה?תודה מראש. אורי

אורי שלום, על מנת לשלול כל חשש ו/או חשד לבעיה לבבית, כדאי לפנות לרופא, כל כאב בחזה רצוי לבדוק. אם כבר עברה שנה מאז הצנתור, מומלץ לבצע בדיקות מקיפות כגון: בדיקות דם, אקו לב ובדיקת מאמץ (ארגומטריה, אקו לב במאמץ או מיפוי במאמץ - לפי המלצת הרופא המטפל). אני מציעה לך לבצע את הבדיקות לפני נסיעתך על מנת שתוכל ליסוע בראש שקט. לגבי הכנה לסקי: במידה והכל יהיה תקין בבדיקות, מבחינה לבבית ומבחינת הפעילות האירובית,נראה לי שאתה מוכן. במידה ואתה שוחה ומבצע פעילות אירובית כלשהי סה"כ כ- 3-5 פעמים בשבוע, אז לא תהיה לך בעיה. מה שיותר משמעותי בפעילות הסקי כפי שאתה יודע זה השרירים שנתפסים היטב. קשה מאוד להתכונן לך לחלוטין, אך לא יזיק לבצע תרגילי חיזוק בחדר הכושר המפעילים את השרירים של הסקי: שרירי הירך הקדמיים, האחוריים, המקרבים והמרחיקים, שרירי העכוז ושרירי הכתפיים. ישנם מכשירי חיזוק לכל התרגילים האלה. בנוסף אתה יכול להתאמן על מכשיר האליפטיקל (או הקרוס טריינר אשר מדמים בצורה חלקית בלבד את הפעילות. ישנו מכשיר שאינו נפוץ עדיין בכל חדרי הכושר שנקרא WAVE שמזכיר אף יותר את פעילות הסקי. חופשה נעימה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני