לאחר ניתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

13/09/2010 | 18:40 | מאת: עודד אלחנני

עברתי לפני חודש ניתוח מעקפים.אני גר בצפון רמת הגולן.מידי יום אני הולך בקצב בינוני כחצי שעה.מכון השיקום הקרוב ביותר נמצא במרחק שעתיים נסיעה.האם אני יכול לקבל הדרכה לגבי תרגילים וכושר.אני מרגיש טוב עם קצת כאבים בעצם החזה.אודה לך אם תוכלי לסייע לי.בברכת שנה טובה עודד אלחנני.

עודד שלום, לדאבוני מכוני השיקום כיום פרוסים בין חיפה לבאר שבע ואין מספיק מכונים גם במרכז ובעיקר בצפון ובדרום. ראשית אני מפנה אותך למאמר שפורסם פה ונמצא מימין בשם: "לתת תשומת לב ללב". הוא מפרט את הפעילות לאחר התקף או ניתוח. לא מומלץ כרגע לבצע תרגילים כנגד התנגדות כלומר, עם משקולות או גומיות או כל אביזר שיכול להעמיס על הגוף. אפשר לבצע תרגילי חיזוק ללא אביזרים אך שאינם מעמיסים על אזור החזה. כרגע יש להתרכז בתרגילים אשר מיועדים לשיפור טווח התנועה. קשה לי לפרט לך את התרגילים ממש, אך אשמח לשלוח לך קבצים עם תרגילי חיזוק ושיפור לטווח התנועה אם תצרף לי את המייל שלך. לגבי הכאבים באזור הניתוח, כמובן שזה נורמלי ויכול לקחת מספר חודשים עד להטבה ממשית. בתרגילים שאשלח לך אפרט כללי זהירות (במידת הצורך) שימנעו כאבים מאזור החזה. מחכה למייל, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני