אירובי בחדר כושר

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

27/06/2010 | 21:28 | מאת: עופר

לפני כ 5 שנים עברתי צינתור ומאז אני בפעילות גופנית. בתחילה במכון לשיקום לב ( שנה וחצי ) והיום בחדר כושר רגיל. שאלותיי הינן: א.האם לבצע חימום גם לפני הליכה על שרירים קרים לחלוטין? ב. האם לבצע אימון אירובי לפני אימון המשקולות או להיפך? מטרתי המוגדרת הינה עבודה על סבולת לב ריאה. ג.אני מבצע 4 פעמים בשבוע. פעמיים אני מתחיל בהליכה ומטפס במהירות באופן איטי עד למהירות 7 ואז עובר לריצה של כ -25 דקות במהירות שמתחילה ב 9 מגיעה ל 10 וחצי וחוזרת ל9 . הדופק במהלך הריצה הינו 160-165 . מסיים בהורדה הדרגתית עד להליכה. כל האימון נמשך כ-45 דק. פעמיים נוספות כ 50 דק' הליכה מהירה בשיפוע של 3-4% .דופק מקסימום 150 ורק בשיא המאמץ. 3 פעמים בשבוע אני מוסיף אימון כח כ 25 דק, השאלה היא האין זה עומס יתר? למותר לציין שאחרי האימון אני יוצא ליום עבודה. האם יש חשש לנזק מצטבר עתידי? האם אימון בעצימות גבוהה "טוב יותר"בהיבט של שיקום לבבי? תודה מראש עופר

שלום רב עופר לא ציינת את גילך ולכן קשה לי להתייחס לדופק ולעומס אך אנסה: א. החימום יכול להיות חלק מההליכה. ברגע שאתה מתחיל באופן הדרגתי, זהו החימום. תוסיף קצת תנועות למפרקים העליונים: סיבובי כתפיים, זרועות אבל בגדול הליכה היא חימום נהדר. ב. לגבי מה שבא קודם, זה עדיפות אישית. אני אישית מעדיפה (ומרגישה על עצמי) להתחיל באירובי, כי אחרי האימון האירובי אני באמת מרגישה איך כל המפרקים חמים ותרגילי הכוח באים לי ביותר קלות ובפחות מכאובים (כמובן לאחר הפסקה של 5-10 דק' ביניהם). ישנם כאלה שיגידו שהאימון האירובי מעייף אותם מידי והם מעדיפים להתחיל הפוך. ג. לגבי העומס: עושה רושם שאתה מתאמן לפי הספר: 6 פעמים בשבוע אירובי ו- 3 פעמים אימון כוח. בעיניי אפשר בהחלט להסתפק ב- 5 פעמים בשבוע אירובי ופעמיים כוח. נזק של ממש לא אמור להיות, וודאי אם אין בעיות כבר היום (בעיקר אורטופדיות כגון כאבי גב, ברכיים וכד'). לגבי הלב, אני מקווה שאתה מבצע בדיקות תקופתיות הכוללות בדיקת מאמץ, אקו לב ובדיקות דם אחת לשנה. במידה והכל תקין, המשך כך! ישנם לא מעט מחקרים שמראים שלעצימות גבוהה יש יתרון במדדים מסוימים הקשורים ללב, בעיקר עלייה בכולסטרול טוב, ירידה במשקל (אם יש צורך) ואיזון סוכר. אך לעתים לא כדאי להגזים ולהעמיס על הלב ופעילות בעצימות בינונית בהחלט מביאה לשיפורים לבביים ובגורמי הסיכון. אשמח להיות לעזר בהמשך, בברכה, יעל

28/06/2010 | 19:49 | מאת: עופר

תודה על תגובתך המהירה. אני בן 50.

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני