ריצה בגיל מתקדם

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

18/09/2008 | 15:03 | מאת: יצחק

אני בן 73. עד לפני כשנתיים נהגתי לרוץ כארבעה ק"מ שלוש פעמים בשבוע. אני מעוניין לחזור לרוץ. אני נוהג לעשות פעילות גופנית כל יום הכוללת משקלות והליכה.האם מומלץ לחזור לרוץ? מצב בריאותי תקין. תודה יצחק

יצחק, אין מניעה לרוץ בכל גיל. במידה וביצעת בדיקות תקופתיות (בדיקות דם ובדיקת מאמץ) והכל תקין והינך מרגיש שאתה יכול ורוצה לחזור לרוץ, אין בעיה. מומלץ לחזור בהדרגה, להתחיל משילוב של הליכה וריצה ועם הזמן להעלות את משך הריצה על חשבון ההליכה. שים לב! אם הינך סובל מבעיות אורטופדיות כלשהן כגון: כאבי ברכיים ו/או גב, לא מומלץ לרוץ. בזמן הריצה ישנו אימפקט מהרצפה אשר מעביר זעזועים מכף הרגל, דרך הרגליים, הברכיים, לאורך עמוד השדרה ועד הצוואר. לכן אם ישנה מגבלה, כאב או פציעה קודמת יש לתת את הדעת לפני חזרתך לריצה. זעזועים אלה עלולים להחמיר את הפגיעה והכאב. בכל אופן מומלץ לרוץ על משטחים שאינם אספלט כגון: חוף הים (החלק הקרוב למים), הליכון (אשר מותקנים בו בולמי זעזועים), או מסלול ריצה (כזה שישנו באיצדיונים עירוניים). שים לב שאתה מצויד בנעליים מתאימות עם סולייה בולמת זעזועים. בברכת כושר ובריאות, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני