שינה מיד לאחר ארוחה

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

14/09/2008 | 10:41 | מאת: אלי כהן

חן חן יעל אם נהיה ספציפיים השאלה שלי מתייחסת לדעה הרווחת האומרת שאסור לישון מייד לאחר ארוחה. זו נראית לי טעות בעיקר מהנימוקים שהעלית בתשובתך וכן מתוך צפייה על חיות טרף הנמות שינה ערבה לאחר טרף. לסיכום, האם אחר ארוחת צהרים (סבירה) נכון או לא נכון ללכת לסיאסטה מייד אחריה ? תודה אלי כהן

אלי שלום, אין שום מניעה לאכול לפני השינה או הסיאסטה בצהריים. נכון שתהליך העיכול מעט מואט, אך לאן אתה ממהר כשאתה ישן? זה נכון שבלילה פחות אנרגיה נוצלת בתהליך העיכול אך זה איננו משמעותי במידה והינך אוכל מאוזן במהלך כל היום. חשוב לא לאכול דברים אשר יפריעו את מנוחתך כגון קפאין ואלכוהול. ישנם אף מאכלים אשר יוכלו לשפר את אופי השינה, כגון אלה שמכילים חלבונים ובאופן ספציפי את החומצה אמינית טריפטופן אשר הופכת לסרוטונין, החומר אשר מגיע למוח ויוצר תחושת רוגע ומפיג מתחים. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני