לחץ דם גבוה

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

22/02/2010 | 21:57 | מאת: ליזי

שלום רב! אני בת 32 ומזה כשנתיים לוקחת לופרסור 200 מ"ג פעם ביום. התחלתי לקחת תרופה זו לאחר הלידה מכיוון שלאחר הלידה השניה שלי התחילה עליה של לחץ דם (160/100 ) ואפילו יותר גבוה. כיום אני מאוזנת אך אני רוצה להחיל לעסוק בספורט(טניס,ריצה) וכאשר אני מחילה להתאמן אני מרגישה שמאוד קשה לי יותר מהרגיל.שאלתי היא: 1.האם הכדור גורם לכך שיותר קשה לי בפעילות הגופנית? 2.האם אני מסכת את עצמי בכך שאני מתעמלת? 3.אך אפשר לדעת מתי ניתן להפסיק את הכדורים? יש לציין שמאז שאני זוכרת את עצמי סבלתי מהתקפי דופק מהיר ואילו היום אין לי אותם. תודה מראש ליזי

ליזי שלום רב, במידה ולא היית פעילה בזמן האחרון ועכשיו התחלת, כמובן שתרגישי קושי בוודאי אם התחלת ישר מטניס וריצה. עליך לצפות שייקח זמן לחזור לכושר הגופני בו היית בעבר. לשאלותייך: 1. מאחר והלופרסור הוא כדור ממשפחת חוסמי בטא, הוא מאט את הדופק ומוריד לחץ דם. לכן את רואה שינוי בדופק במנוחה וסביר להניח שגם במאמץ הוא כבר לא עולה כמו בעבר. זאת גם יכולה להיות סיבה לקושי אותו את חווה במאמץ על אף שזה לא מחייב. תלוי במינון אותו את לוקחת ובכמה הדופק שלך ירד. 2. אם את מאוזנת מבחינת לחץ דם אינך מסכנת את עצמך ואת אפילו מועילה באיזון לחץ הדם בעזרת הפעילות הגופנית. חשוב שתמשיכי לעקוב אחר לחץ הדם. אל תתחילי אימון אם לחץ הדם הסיסטולי מעל 200 ו/או הדיאסטולי מעל 105. אני ממליצה לך לבצע בדיקת מאמץ (ארגומטריה) על מנת לראות איך לחץ הדם שלך מגיב במאמץ והאם אכן את מוגבלת במאמץ בגלל שהדופק לא עולה כמו פעם. בדיקה זו גם שוללת מחלת לב באחוז מסוים ומומלצת לבעלי גורמי סיכון כגון לחץ דם. 3. לגבי הכדורים: זוהי החלטת רופא כמובן. ישנם אנשים שלא מורידים להם את הכדורים על מנת שתהיה רשת ביטחון מאחר והם היעילים ביותר להורדת לחץ דם. במידה והפעילות הגופנית תסייע בהורדת לחץ הדם והרופא ישתכנע כי לחץ הדם מאוזן כבר זמן מה, ייתכן וראשית יוריד מינון ואולי בעתיד יבטל את התרופה, אך כפי שציינתי עלייך לשאול את הרופא. על מנת שהפעילות הגופנית תהיה יעילה להורדת לחץ דם,יש לבצעה כ- 5 פעמים בשבוע בין 30-60 דק' בעצימות מתונה +. אשמח לסייע בהמשך, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני