ספיננג

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

20/02/2010 | 22:08 | מאת: סימה מירושלים

שלום אני בת 57 כחמש שנים סובלת מאי ספיקת לב.מושתלת קוצב לב עם דפיברילטורמלפני כשנתיים.היתי עד עכשיו במסגרת שיקום לב במשך כמעט שנה.אני רוצה להמשיך בפעילות בחדר כושר.השאלה שלי אם אני יכולה לעשות ספיננג,ומכשירי כוח?עברתי גם ניתוח בגב בעקבות פריצת דיסק בחוליות מותניות לפני16 שנים ואני עם כאבי גב כרוניים.

סימה שלום, תודה על פנייתך, מצוין שעשית שיקום עד עכשיו. אך אינני סבורה שמקומך בספינינג. בפעילות ספינינג יש מאמצים עצימים, עליית דופק חדה ועלייה גדולה בעומס על הלב. הבעיה: 1. ישנה סכנה של הפעלת הדיפיברילטור במאמצים גבוהים 2. באי ספיקת לב לא רצוי לבצע מאמצים גבוהים, הלב לא יכול לעמוד בעומסים גדולים. 3. זה אומנם מאוד אישי אך הישיבה על אופני הספינינג איננה הטובה ביותר לגב ויכולה להחמיר את הכאבים מהם את סובלת. לגבי תרגילי כוח, אין מניעה אך יש דגשים: 1.יש לבצע תרגילים בעומסים נמוכים, כלומר משקלים נמוכים ויותר חזרות כגון: 15-20 חזרות ו- 2-3 סטים. 2. רצוי לא לבצע תרגילים המפעילים עומס על אזור הקוצב כגון: לחיצת חזה, לחיצת כתפיים. תוכלי לבצע תרגילים אלה בעתיד לאחר שגופך יסתגל למאמצים נמוכים יותר ובשרירים אחרים כגון: גב עליון, זרועות, פלג גוף תחתון וכד'. 3. על מנת לשמור על הגב, יש לבצע תרגילים שאינם מעמיסים על הגב התחתון כגון: פשיטות גו לאחור, כפיפות בטן על מכשיר בישיבה. מומלץ לבחור תרגילים עם תמיכה לגב התחתון. אני מציעה שתתיעצי עם הפיזיולוג במכון השיקום בו התאמנת על מנת שייתן לך תרגילים ספציפיים ובכלל המלצות לחדר הכושר. אשמח לעזור בהמשך, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני