אימוני כושר לחולי לחץ דם עם תרופות

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

12/02/2010 | 16:16 | מאת: מאמן כושר אישי

שלום אני מאמן כושר אישי, שמאמן אדם שעבר 2 צינטורים, ומשתמש בתרופה להורדת לחץ הדם. מהידע שיש לי על תרופה זו, היא מגבילה את קצב הלב לעד 100 פעמימות בדקה וכאמור כדי שהאימון יהיה אפקטיבי צריך לעלות ל 60% - 80% מקצב פעימות הלב. מה עושים? איך קובעים את העצימות בזמן הליכה?

שלום לך, היה עוזר לדעת מהו שם התרופה, אך בהנחה ואנו מדברים על תרופה ממשפחת חוסמי הבטא, אכן היא מורידה את הדופק במנוחה ובמאמץ. זה אינו נכון לקבוע שהיא מגבילה את הדופק עד ל- 100, היא משפיעה על כל אחד באופן שונה. ישנם אנשים שעקב נטילת תרופה זו הדופק במאמץ יעלה רק בין 10-15 פעימות מעל דופק מנוחה, וישנם כאלה שהדופק במאמץ יוכל לעלות גם ב- 40 פעימות מעל דופק מנוחה. זה כמובן תלוי במינון התרופה, התרופות האחרות אותן נוטל וההשפעה האישית על כל אחד ואחד. האימון יכול להיות אפקטיבי דיו גם אם הדופק אינו עולה ל- 60-80% מדופק מירבי. אנחנו מאמנים אנשים למען שיפור בריאותי ולא למטרות תחרותיות ולכן ישנה אפקטיביות רבה מבחינה בריאותית גם במאמצים מתונים. השפעה זו כוללת: ירידה בלחץ דם, ירידה בסוכר, כולסטרול, משקל, נסיגה בטרשת עורקים ושיפור בכושר הגופני. כמובן שישנן עוד השפעות רבות... מה שחשוב הוא שהמתאמן ירגיש שהוא מבצע מאמץ בינוני. אם אתה מכיר את סולם המאמצים לפי בורג, המתאר את תחושת המאמץ הסובייקטיבית בין 1-10 או בין 6-20 אתה יכול להשתמש בזה. אם אינך מכיר, פשוט וודא עם המתאמן שהוא מגיע למאמץ בינוני, כלומר שהוא מעלה את קצב הנשימה, השרירים מורגשים ושהוא מגיע לעייפות קלה בסוף האימון. אין מה לעקוב אחר דופק כמטרה לאימון. בברכה, יעל פרניק

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני