פרופיל שומנים

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

12/01/2010 | 17:46 | מאת: דן

בן 50 ברקע m v p ותופעת פעימות מוקדמות מטופל ל- י.ל.ד. טריטייס קומפ 2.5 טריטייס 2.5 לכולסטרול- סיבסטטין 10 מיקרופירין 0.75 עקב היצרות 25% בקרוטיס ימני אומפרדקס 20 בדיקת כולסטרול לפני חצי שנה הייתה-cholesterol 148 טריגליצרידים 105 hdl 54 ldl 73 בבדיקת פרופיל שומנים מהשבוע התוצאות הן- 186 cholesterol טריגליצרידים 128 hdl 63 ldl 97.2 רוצה לציין כי לא שונתה התזונה משמעותית בעיקר מזון צימחוני בשר ממש נדיר בכל זאת חלה עליה בשומנים, מה עליי לעשות, מה ניתן לשנות, כייצד לנהוג עתה,? מה משמעות השינוי הזה? בתודה מראש

דן שלום, מאחר ואני פיזיולוגית של המאמץ, אוכל להתייחס למה שציינת בעיקר מבחינת נושא הפעילות הגופנית. לעתים שינוי בפרופיל שומנים מתרחש אפילו עם שינויים קטנים בתזונה, אך יש גם צד חיובי לענין - ה- HDL (הכולסטרול הטוב) עלה! שים לב להפחית במקורות של שומן רווי כגון: גבינות שמנות בשר אדום וכד'. לגבי הפעילות הגופנית - אינני יודעת האם אתה פעיל או לא, אך לפעילות גופנית ישנה השפעה על שומנים בדם: 1. היא מורידה LDL 2. היא מעלה HDL 3. מורידה טריגליצרידים והרי לך 3 סיבות טובות לבצע פעילות גופנית כ- 5 פעמים בשבוע, הכוללת פעילות אירובית (הליכה, אופניים שחייה), למשך 30-60 דק' בקצב מתון. אשמח להרחיב בנושא במידה ותפרט לי מהי הפעילות אותה אתה מבצע. לגבי שאלות בנושא התרופתי, פנה לרופא המטפל או לקרדיולוג. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני