שריפת שומנים ..המשך שאלה

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

04/08/2009 | 12:42 | מאת: אמיר

שלום יעל :) בשאלה קודמת שאלתי אודות שריפת שומנים בהליכה בקצב בינוני. המלצת על משך זמן של 40-60 דקות. אם למשל מכפילים את זמן ההליכה ל- 120 דקות. האם יש שריפת שומנים מוגברת כפי שהיתה? האם קורים תהליכים אחרים בגוף מעבר לשעת הליכה ואז אין טעם להמשיך בעצם? תודה רבה מכל הלב אמיר :))

אמיר שלום, כמובן שככל שהפעילות ארוכה יותר כך עולה גם השריפה הקלורית. אך שים לב, בפעילות ארוכה ישנה הידלדלות של מאגרי הפחמימות, כלומר ישנה ירידה חדה בסוכר בדם העלולה לגרום לעייפות, חולשה, כאבי ראש וסחרחורות. לכן, חשוב במהלך פעילות ארוכה לשתות משקה ממותק ואפילו משקה איזוטוני המכיל מלחים ומינרלים (ישנה סכנת התייבשות ואיבוד מינרלים בימים חמים אלה). דבר נוסף שממנו חוששים בפעילות ארוכה ומאומצת היא פגיעה במערכת שריר – שלד. ישנם אנשים המתחילים לסבול מכאבים שונים כגון בגב, בברכיים או בשוקיים עקב פעילות מאומצת ו/או ארוכה. הליכה על אספלט למשל לאורך זמן איננה בריאה לעמוד השדרה. גם כאבי שרירים יכולים להופיע לאחר פעילות ארוכה. לכן מומלץ לגוון בפעילות שהיא ארוכה, לדוגמא: 40 דק' הליכה, 20 דק' אופניים, 20 דק' אליפטי, שחייה וכד'. מקווה שעניתי, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני