התייעצות

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

19/07/2009 | 10:13 | מאת: אבישי כהן

שלום רב אבי גבר בן 74 עבר לפני כ 3 חודשים ניתוח לב להחלפת מסתם. השיקום שעבר אינו נותן את אותותיו ומצבו הולך ומחמיר. אבי סובל מסכרת ול"ד גבוה. כמו כן הוא סובל מבעיות פרקים ומתקשה ללכת מרחק של 20 מטר. אשמח לקבל ממך עצות לטיפול מידע וכל אינפורמציה אחרת אשר בעזרתה אוכל לעזור לו

אבישי שלום רב, ראשית אינני מבינה מספר דברים: 1. כיצד באה לידי ביטוי ההחמרה במצבו של אביך? 2. האם הוא במעקב אצל רופא משפחה וקרידולוג? 3. האם הוא מטופל במרפאת סוכרת? 4. האם הקושי ללכת נובע ממחלת הפרקים בלבד או מחוסר כושר גופני? 5. איזה שיקום הוא עבר? אני ממליצה בחום לחזור למסגרת שיקום לב לכמה זמן שניתן. שם הוא יכול לקבל הדרכה לגבי מכשירים שמתאימים לו. במידה ואין אפשרות, הוא יכול לבצע הליכות קצרות (5 דק' בכל פעם מספר פעמים ביום), אופניים (אופני כושר לא בחוץ כמובן), בהמשך אולי שחייה. רצוי מאמצים שלא דורשים עמידה על הרגליים. אשמח להיות לעזר בהמשך. יעל

19/07/2009 | 23:07 | מאת: אבישי כהן

היי יעל תודה על תשובתך. 1. ההחמרה במצבו של אבי באה לידי ביטוי בלחצים וכאבים ותעוקות בבית החזה ובלב. ישנה גם תופעה של חולשה ואפיסת כוחות כללית, חום עולה ויורד. 2. אבי נמצא במעקב אצל רופא משפחה וקרדיולוג לדעתי הוא חייב לקבל חוות דעת נוספת אשמח להמלצות. ( אבי מבוטח בקופ"ח כללית. 3. אמליץ לו בחום לגשת אל מרפאת סוכרת כי הוא איננו מטופל. 4. הקושי ללכת נובע ממחלת הפרקים וכמובן שכושרו הגופני ירוד. 5. אבי עבר שיקום של 5 ימי הבראה ובנוסף 3 חודשים במרפאת שיקום שם עסק בספורט ( אופני כושר ומכשירים דומים ) ובזה זה נפסק. כעת הוא בודק את חזרתו אל אותו מכון ונבדקים גם מכונים נוספים בירושלים מודה לך על עזרתך מקרב לב והאם ישנו מכון כל שהוא בי-ם שאת ממליצה עליו אבישי כהן

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני