זכאות לשיקום לב

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

18/08/2008 | 20:49 | מאת: עמית

שלום. אם עברתי צנטור לב טיפולי, והכנסת תומכן, הרחבה עם בלון, ואני חולה בסכרת וכולסטרול גבוהים וכן טריגליצרידים גבוהים, ושאר מחלות נוספות.. אני זכאי לשיקום הלב (התעמלות) בבית חולים בני ציון? (כללית מושלם) כי בקריטוריונים, רק מנותחי לב, הכנסת קוצב וכו', רשומים בפירסומת שלהם. (אני במצוקה כספית בגלל הוצאה מסויימת, ולא בגלל שאני נתמך ביטוח לאומי, כך שאינני יכול לקבל תמיכה כספית) תוכלו לומר לי? אגב, כבר 18 שנה, לא עשיתי כל התעמלות, ואני זקוק להשגחה, ומעקב, כשאני מתחיל את הפעילות הגופנית. (אני הולך 3 דקות הליכה רגילה, וכבר מתעייף. מחוסר פעילות פיסית בעבר). החסימה הייתה ב LAD 85% ויתר העורקים תקינים. ויש לי סכרת. וסיפור משפחתי רחב מאד עם מחלות לב וסכרת.

עמית שלום רב, מי שהכי מוסמך לענות לך על זה היא קופת חולים כללית. לפי מיטב ידיעתי ולצערי הרב, רק מי שעבר התקף לב (בשפה המקצועית אוטם שריר הלב, או MI) רשאי לעבור שיקום אחרי צנתור. לאחרונה ניסו להכניס את הצנתור בפני עצמו לסל הבריאות של השיקום אך נכשלו. אני מאמינה כי אתה זקוק לשיקום הלב לא פחות ממי שעבר התקף אך כפי שציינתי, לדעתי תוכל בלצע שיקום רק בתשלום. שווה בכל זאת לוודא דרך הכללית. אל תהסס לפנות אליי לעצות לגבי פעילות גופנית! בברכת כושר ובריאות, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני