יעל שלום

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

06/07/2009 | 23:36 | מאת: ברק

יעל שלום אני בן 51 116 ק"ג לאחרונה אני סובל מכאבים במרכז חזה ומכאבים גם שורף איזור פטמה עברתי בתל שומר צינטור וירטואלי באיכות טכני טובה אלו תוצאות הבדיקה אנגיו CT לב: "בבדיקה הודגמו עורכים כליליים באיכות טובה ללא היסתידויות וללא פלאקים טרשתיים. לסכום אין עדות למחלה כלילית חסימתית המסבירה את כאביו" רופא משפחה הפנה אותי לבדיקת אקו במאמץ. כמו האקו במאמץ היה תקין הלב מגיב טוב למאמץ גם לחץ דם מגב טוב. (אגיו לב ואקו לב במאמץ כמו כן בדיקת בריאות ספורט בוינגיט תקינים ). על-פי הבנתי תוצאות בדיקות שעברתי שוללות קשר ללב. חזרתי ללכת בדיונה בונגייט בנתיים 40 דקות שאלתי היא כל כמה זמן אפשר להתיחס לשפור להגדיל את מרחק וזמן. תוך שמירה על מקדם בטחון. ברק

ברק שלום, לפי הנתונים שלך אין צורך לשמור על מקדם ביטחון. במידה ואין לך רקע משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר (מתחת גיל 60) ושאר הנתונים מראים שהכל תקין אני לא רואה מקום לחשש. אתה יכול להתקדם לפי תחושה. כלומר במידה וההליכה בדיונה קלה לך, אתה יכול להגדיל את משך ההליכה ו/או קצב ההליכה. מאחר ונראה לי שיש עניין עם עודף משקל, רצוי ראשית להגדיל את משך ההליכה לעד כשעה ולאחר מכן להתחיל להעלות את קצב הפעילות. בדרך כלל משנים אימון כל שבועיים על מנת לתת לגוף להסתגל. מומלץ להמשיך לברר את מקור הכאבים בחזה על מנת שתרגיש רגוע יותר ותוכל להמשיך בפעילות מבלי לסבול. חשוב לזכור שמלבד צנתור אמיתי, אין 100% בבדיקות שהזכרת ולכן אם הכאבים ממשיכים להופיע או להחמיר יש לפנות שוב לרופא. בברכה, יעל

14/07/2009 | 20:15 | מאת: ברק

תודה יעל ממשך להתאמן לא היו לי ארועים נוספים של כאבים בזמן מאמץ היום אני באימון השיש תוך שבועיים ומתחיל להרגיש טוב יותר.

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני