כולסטרול

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

17/08/2008 | 21:32 | מאת: דנית

שלום רב אנ יבת 34. בבדיקת דם שערכתי לפני כחמישה חודשים נתגלו אצלי רמות גבוהות של שומנים בדם: cholesterol: 290 tryglicerides: 144 cholestero;-HDL: 64 cholesterol-LDL: 204 כעבור כמה חודשים של פעילות גופנית ודיאטה הצלחתי להוריד את הערכים בצורה משמעותית: cholesterol: 225 tryglicerides: 144 cholesterol-HDL: 63 cholesterol-LDL: 131 עובדה חשובה: אני נמנית על קבוצת סיכון כיוון שאבי לקה באירוע לב בגיל חמישים בערך. כעת יש לי כמה שאלות: 1. האם עצם היותי שייכת לקבוצת הסיכון שציינתי לעיל אומר שעלי להתחיל בטיפול תרופתי? ואם כן, מה ההמלצה? 2. האם המשך פעילות גופנית ושמירה על תזונה מאוזנת עשויים להוריד את הרמה עוד יותר? (ללא טיפול תרופתי) אשמח לשמוע המלצה! תודה רבה דנית

דנית שלום, תודה על פנייתך. כפי שהבחנת השינוי הגדול ביותר חל ב- LDL (הכולסטרול הרע) ובעצם השינוי בכולסטרול הכללי נבע ברובו ככולו מהשינוי ב- LDL. שינוי זה הוא משמעותי ביותר מאחר וה-LDL הוא האויב הכי גדול של העורקים ולרעתו נזקף אחוז גדול מהסיבה לטרשת עורקים! כך שאת רוב הדרך כבר עשית. הטריגליצרידים שלך אומנם בגבול העליון אך עדיין בסדר לא הייתי נלחצת מנתון זה. מאחר ואינני רופאה אין באפשרותי להמליץ על טיפול תרופתי, אך מניסיוני, כאשר רופא מטפל רואה כזה שינוי ב- LDL באמצעות דיאטה ופעילות גופנית, הוא לא ימהר לתת מרשם אלא ימליץ להמשיך כך על אף ההסיטוריה המשפחתית, כי את בכל זאת בחורה צעירה מאוד. זוהי בעצם גם המלצתי, להמשיך בשילוב של התזונה דלת השומנים הרווים וביצוע פעילות גופנית באופן קבוע. ה- LDL הרצוי צריך להיות מתחת 130 אך יותר מומלץ מתחת 100 (לבעלי גורמי סיכון כלשהם כולל תורשה). אינך רחוקה מהיעד, המשיכי לבצע בדיקות דם תקופתיות והתייעצי עם הרופא המטפל במידה ואין שינוי נוסף ב- LDL או שהוא עולה. חלק מהתרופות עלולות להוריד את ה- HDL (שהוא הכולסטרול הטוב) ויש לו חשיבות גדולה בהגנה מפני טרשת העורקים. ה- HDL אצלך בהחלט בנורמה! על מנת לראות שינויים לטובה ב- HDL יש לבצע בדרך כלל פעילות גופנית יותר אינטנסיבית. מאחר ואינני יודעת איזו פעילות ביצעת קשה לי להמליץ במפורט. מקווה שיכולתי לעזור, בברכת כושר ובריאות, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני