חזרה לפעילות

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

21/06/2009 | 20:40 | מאת: ברק

יעל שלום אני בן 51 לאחרונה עקב עליה במשקל נרשמתי שנית לתכנית ווינליף. ארגומטריה 9 דקות תקינה. הרגשתי שורף בחזה היות בעבר סבלתי מכאבים דומים ללא קשר קרדיולוגי. על מנת לשלול קשר היום עשיתי בדיקת אגיו ( CT צנתור וירטואלי) ברמה טכנית טובה לסכום אין עורקים כלילים באיכות הדמאה טובה ללא הסתידות וללא פלאקים טרשתיים.עדות למחלת כלילית חסימתית המסבירה את כאבים. לאחר התיעצות עם רופא בונגיט. יצאתי להליכה 30 דקות הכל היה בסדר. אך בפעם השניה בזמן הליכה לאחר 15 דקות הרגשתי שורף בחזה לי פיטמה שמלית הדופק עלה מה 90-100 עד 120 לאחר זמן קצר ירד שוב המשכתי בהליכה סימתי 47 דקות. אני בבעיה למרות שאני מאמין שהכל בסדר אני חרד מה עושים

ברק שלום רב, אינני מבינה כל כך את תשובת הצנתור הוירטואלי, המשפטים קצת התבלבלו. האם יש עדות למחלה כלילית חסימתית או לא? במידה ואין חשד למשהו לבבי, יש לברר את מקור השריפה: האם אורטופדי, האם יש בעיה בקיבה, צרבות וכד'. אני מאמינה שתגובת הדופק התרחשה בעקבות השריפה ו/או הלחץ שבעקבות השריפה. אני ממליצה לך לנסות לברר את מקור הבעיה על מנת שתוכל לבצע פעילות גופנית מבלי לסבול ומבלי לחשוש. בברכה, יעל פרניק

25/06/2009 | 20:33 | מאת: ברק

יעל שלום ותודה אלו תוצאות הבדיקה אנגיו CT לב: "בבדיקה הודגמו עורכים כליליים באיכות טובה ללא היסתידויות וללא פלאקים טרשתיים. לסכום אין עדות למחלה כלילית חסימתית המסבירה את כאביו" ע"פ המלצת רופא משפחה ביום ראשון אני עשה אקו במאמץ. ברק

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני