אמון גופני

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

31/05/2009 | 14:36 | מאת: ענתת

אומנם לע עברתי אירוע לבבי כלשהו, ברם אני חוששת שאקבל: אני בת 43 ומתאמנת יום יום כשעה בחדר הכושר במכשיר "הכרוס=סקי=אליפטיקל". לאחר כחמש דקות בדרה 1 שהיא הקלה ביותר, במהירות של 50 RPM הדופק עולה לי ל 150. אם אמשיך במהירות זו הדופק ימשיך לעלות. אי לכך אני יורדת למהירות של 40 ומתאמנת שעה על דופק 150. כביכול הדבר מראה על כושר לקוי. מאידך, הדופק שלי חוזר מאוד מהר ל 80 מרגע הפסקתי. מה הסיבה לדופק מהיר? האם קיימת סכנה? מה עליי לעשות על מנת לשפר אותו?

ענת שלום, תודה על פנייתך. אם כוונתך לכך שתקבלי התקף לב בגלל הפעילות המאומצת, הסירי דאגה מליבך. לא הפעילות היא זו שמזיקה, אלא חוסר הפעילות. במידה והינך בריאה ואיש מבני משפחתך הקרובה לא לקה בליבו מתחת לגיל 55, הרי הסיכון שלך הוא נמוך... בסך הכל בחרת בדרך הנכונה כאשר הורדת את המהירות והתמקדת במשך הפעילות ולא בעצימותה, כי רק כך תוכלי באמת לשפר את כושרך הגופני. אני מאמינה שעם הזמן תוכלי להעלות את ה- RPM וגם את דרגת הקושי. ואולי ייתכן שבמקרה שלך המהירות המתאימה לך היא דווקא 40 ואל תתעקשי להגביר מהירות כל עוד אינך מצליחה. נסי בהדרגה להעלות את המהירות לפרקי זמן קצרים (בין 1-2 דק') ותחזרי למהירות שנוחה לך. משך האימון חשוב יותר, השיפור יגיע עם הזמן. לגבי דופק ההתאוששות: התאוששות מהירה היא אכן אחד המדדים לכושר גופני, אך לאו דווקא, היא גם מעידה הרבה פעמים על כך שאין בעיה לבבית (סימן טוב!). בכל אופן, לטעמי, אם הינך מצליחה להתמיד על המכשיר הזה כשעה, שאפו! את כבר בכושר מצוין! אל תיבהלי מהדופק הגבוה, הוא מאוד מאפיין את מכשיר האליפטי מאחר והוא מכשיר המשתף קבוצות שרירים רבות והוא גם נושא את משקל גופך. עם הזמן הדופק ירד קצת. המשיכי כך, יעל.

01/06/2009 | 16:23 | מאת: ענתת

תודה יעל על הענותך המהירה. עודדת אותי ובכוונתי להמשיך בדרכי. ברם, דבר אחד הדליק אצלי נורה אדומה, וזו העובדה שאחי בגיל 40 עבר צינטור עקב סתימת עורקים. האם המלצתך עדיין בתוקף? דבר נוסף, ניסיתי להעלות את רמת ה RPM ל 50-60 למשך דקות ספורות ולאחר מכן מצאתי קושי בלהוריד את הדופק בחזרה ל 140. (הוא הגיע ל 160). דבר שלא קורה לי כשאני מקפידה מההתחלה לא לעבור את ה 140-144 ואז כשאני מפסיקה הוא חוזר מהר ל 80. שוב, תודה.

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני