קרדיומיופטיה היפרוטופית

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

14/05/2009 | 11:23 | מאת: אמיר

שלום רב :) שמי אמיר בן 33. בגיל 18 התגלה אצלי מחלת קרדיומיופטיה היפרטופית. מטופל באיקאפרסס 240 אחת ליום. הנחיות שקיבלתי תמיד הן שאסור לי לבצע ספורט תחרותי משום סוג שהוא. רק לאחרונה קיבלתי אישור ללכת למכון כושר עם מיגבלת דופק של עד 120. מעוניין לדעת האם מומלץ ללכת למכון כושר עם מחלה כזו? האם את חושבת שצריך מאמן אישי בעל השכלה מתאימה? פוחד לעשות את הצד הזה לקראת מכון הכושר למרות שיש בי המון מוטיבציה ורצון (בעיקר) לרדת במשקל (BMI 30). אשמח לשמוע את דעתך. תודה אמיר

אמיר שלום, תודה על פנייתך, לצערי אין הרבה מידע לגבי HCM ופעילות גופנית, מעט מחקרים נערכו בנושא. ישנה הסכמה שפעילות גופנית תחרותית לא מומלצת ואף מסוכנת, כמוה גם פעילות גופנית אינטנסיבית. ידוע כי פעילות גופנית מתונה יכולה לתרום לשיפור הכושר הגופני ואיכות החיים. קשה לי להגיב על מגבלת הדופק מאחר וחסר לי נתון של דופק מנוחה. אני חושבת שחשוב שתבצע פעילות גופנית מתונה שאינה כוללת ענפי ספורט אינטנסיביים או כאלה הגורמים לתנועות חדות ו/או מהירות (כגון - ספינינג, אופני שטח, ריצה מהירה וכד'). מומלץ לבצע פעילות כגון הליכה, אופניים (בחדר כושר) וכד'. חשוב מאוד שתשים לב האם מופיעים סימפטומים שונים כגון: סחרחורת, קוצר נשימה פתאומי, פעימות לב חזקות, קושי בהתאוששות לאחר פעילות, כאבים בחזה. במידה ואחד מהם מופיע יש לעצור מיד כל פעילות ולדווח לרופא. אם באפשרותך להתאמן עם מאמן אישי בעל ידע בתחום, אין ספק שיש לכך יתרון גדול לאור ההדרכה המתאימה וההשגחה האישית. אתה יכול לנסות לפנות לאחד ממכוני שיקום הלב הקרובים לאזור מגוריך ולבדוק האם תוכל להתקבל וגם שם תקבל את ההדרכה המתאימה ביותר והשגחה צמודה (בעלות פחות יקרה). בברכה, יעל פרניק

16/05/2009 | 08:36 | מאת: אמיר

אמיר :)

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני