אימון מחזורי

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

12/08/2008 | 22:21 | מאת: אילנה ליברמן

שלום רב אני מתעמלת ברשת "סטודיו סי " לאחרונה הוסיפו אצלנו את האימון המחזורי שעובד 30 שניות חיטוב 30 ש אירובי. האם האימון הזה טוב? מה התועלת שבו לעומת אירובי רגיל או ריצה, בעבר אמרו שפעילות קצרה ועצימה ללב כמו טניס לא בריאה, האם 30 שניות זה בריא? תודה

אילנה שלום רב, תודה על פנייתך. האימון המחזורי הוא אימון מצויין. הוא לרוב עוזר לעבוד על קבוצות שרירים רבות ועל הסיבולת האירובית בזמן קצר יחסית. האימון הוא קצבי ודינמי ועוזר להתמודד עם השיגרון שבהליכה/ריצה הארוכה והעבודה על תרגילי הכוח בנפרד. הוא טוב למוטיבציה, הוא מהנה וגם מעודד הוצאה אנרגטית (קלוריות) רבה יותר בזמן קצר. האימון המחזורי צריך להיות מותאם לאוכלוסיה איתה עובדים. בקרב חולי לב יש לבצע סטים מעט יותר ארוכים ופחות אינטנסיביים עם מעברים יותר ארוכים בין התחנות על מנת למנוע את הירידות והעליות החדות בדופק ובלחץ דם. זוהי הסיבה שטניס אינו מומלץ לחולי לב עקב הריצות המתפרצות הרבות במשחק. המשיכי באימונים! יעל

04/09/2012 | 15:49 | מאת: יורן רות

שאלה האם האימון המחזורי יותר טוב מאימון ספיניג

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני