פעילות גופנית

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

12/08/2008 | 22:00 | מאת: שלומית

שלום בת 62 בדרך כלל בריאה למעט כולסטרול גבוה מטופל בכדורים אני אשה פעילה ואפילו מקפידה לבצע מידי יום כ10000 צעדים כמו שממליצים אבל לא באופן רציף אלא זה מה שמצטבר במשך היום. השאלה שלי היא האם חשוב לבצע הליכה רציפה אם כן אז באיזו מהירות ולמשך כמה זמן .משקל גופי תקין. תודה שלומית

שלומית, תודה על פנייתך. זה אכן מצויין שאת מקפידה להגיע ל- 10,000 צעדים ביום אפילו שאינם ברציפות, מחקרים רבים הראו את השיפור בתוחלת ובאיכות החיים בקרב אנשים שהיו פעילים במהלך היום וצברו מספר צעדים שכזה. אך ישנה חשיבות לפעילות אירובית רציפה כגון הליכה במשך 30 דק' ביום (לפחות חמישה ימים בשבוע) בקצב בינוני, כלומר לא איטי אלא כזה שמעלה את הדופק. החשיבות כוללת שיפור סיבולת הלב אשר תביא לשינויים חיוביים בכמות אספקת הדם, יכולת כיווץ הלב, שמירה על איזון לחץ הדם וכד'. הליכה רציפה שכזו הוכחה באיזון כולסטרול, בעיקר על ידי העלאת הכולסטרול הטוב (HDL) והורדת טריגליצרידים. לסיכום, השילוב הטוב ביותר הוא פעילות אירובית קבועה (הליכה) בקצב בינוני בנוסף לשמירה על אורח חיים פעיל ביום יום, כלומר פחות פעולות בישיבה (צבירת 10,000 צעדים). בנוסף מומלץ לבצע כ-2-3 פעמים בשבוע פעילות של תרגילי כוח וגמישות על מנת למנוע את התהליך הטבעי שמתרחש עם הגיל הכולל ירידה במסה השרירית, עלייה באחוז השומן וירידה בטווח התנועה של השרירים והמפרקים בגוף. מקווה שעזרתי, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני