תרגילי נשימה לחולי לב

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

16/03/2009 | 14:01 | מאת: רומן

יעל שלום, בתחילת חודש ינואר אבי בן ה-62 עבר ניתוח שבו נקטע חלק מרגלו הימנית בעקבות מחלת הסכרת. בנוסף לכך, אבי הוא חולה לב והוא מתקשה לבצע דברים רבים הכרוכים במאמץ פיסי רב. לפני הניתוח שבו נקטע חלק מרגלו הוא היה מסוגל לנוע באופן עצמאי, אבל היום לאחר הניתוח, הוא מרותק לכסא גלגלים. בעקבות כך הוא לא הולך והוא אינו מבצע שום סוג של פעילות גופנית ואנחנו פוחדים שדבר זה ישפיע לרעה על מצב הלב והריאות שלו. לכן, ברצוני לדעת האם קיים איזשהו סוג של תרגילים כגון תרגילי נשימה שהוא יכול לבצע, שמסוגלים לדמות מצב של פעילות גופנית מועילה. בתודה מראש, רומן

רומן, תודה על פנייתך. לצערי אין לי ניסיון רב עם אנשים המרותקים לכיסא גלגלים. ישנם מקומות של שיקום (שיקום לב, שיקום אורטופדי, שיקום נשימתי) אשר מותאמים למצבים שכאלה ויכולים לעזור. לדוגמא: ישנם מכוני שיקום לב בהם ישנם מכשירים אירוביים רק לפלג גוף עליון או מכשירים אשר מאפשרים חיבור הרגליים לדוושות ואז ניתן לדווש אפילו עם הרגל הטובה... או עם שתיהן בשילוב גפיים עליונות או בנפרד... אני ממליצה שתפנה למרכזי שיקום הלב והאורטופדים בתי חולים הקרובים לאזור מגורך. אני בהחלט מאמינה שניתן למצוא פיתרון שיפעיל גופנית את אביך כי בהחלט לא כדאי להימנע מפעילות אירובית ותנועתית לחלוטין. אל תהסס לפנות אליי שוב בתקווה שאוכל לעזור. בברכת התאוששות מהירה לאביך, יעל פרניק

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני