כאבים ביד שמאל

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

09/08/2008 | 20:23 | מאת: ami_greenfeld

אני בן 63 ומזה מספר ימים מידי פעם צץ לו כאב די חזק ביד שמאל בדיוק בשריר העליון מתחת לכתף הכאב נמשך כ20 עד 25 דקות ואח"כ נחלש בהדרגה שאלתי היא האם צריך להתיחס לכאב זה כסימן לאירוע לב ועליי לציין שאני מטופל בכדורי אנלדקס 10 מ"ג דיזותיאזיד 25 מ"ג ואספירין ללחץ דם וגם בפרבסאטין 20 מ,ג להפחתת רמת השומנים בדם ממשפחת הסטטינים הכאב הזה מדאיג אותי מאד ואשמח אם תענו לי בהקדם כדי אולי להפיג את חששותי וכמו כן אם אפשר הדריכו אותי כיצד לנהוג כאשר מופיע הכאב הרבה הרבה תודה מראש על התיחסותכם החיובית לפנייתי

שלום, מאחר ואינני רופאה, אינני יכולה לתרום לך בעניין זה. מניסיוני מעבודה עם חולי לב, כל כאב חדש שאיננו מוכר או אובחן בעבר, רצוי לבדוק באופן מיידי בייחוד שמדובר באדם עם גורמי סיכון (לחץ דם גבוה, כולסטרול גבוה, גיל > 55). לא ציינת האם הכאב מתרחש במאמץ והאם ישנן תחושות נוספות המלוות את הכאב (הזעה, בחילה, לחצים בחזה, כאבים בלסת, כאבים בבטן או בגב - כל אלה יכולים להיות סמפטומים לאירוע לב). ייתכן כי זהו כאב שריר בלבד, אך למען הסר ספק הייתי פונה לרופא מיד. להתייעצות עם קרדיולוג, אני מציעה לך לפנות לפורום של האיגוד הקרדיולוגי באתר דוקטורס תחת הנושא קרדיולוגיה. בברכת בריאות, יעל פרניק.

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני