atrial fibrillation והליכות

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

28/01/2019 | 01:56 | מאת: אני

שלום רב, בן 70+, לאחרונה יש לי פרפור פרוזדורים 3 אירועם ב5 חודשים, מקבל מדל דם. עושה הליכות כבר 30 שנה כ 2 שעות כל יום. לאיזה דופק מותר לי להגיע במצבי הנוכחי? הדופק השוטף שלי 50 ופחות מאז שאני זוכר.

שלום רב לך, ראשית כל הכבוד על היותך פעיל כבר שנים רבות. כאשר יש פרפור פרוזדורים לא תמיד ניתן לקבל דופק יציב ולכן לא כדאי להסתמך על דופק אלא על תחושת המאמץ. הדופק יכול לקפוץ מערכים נמוכים לגבוהים ולאלשקף דופק אמיתי. לכן , אם בהליכה אתה מרגיש מאמץ לא קשה מידי מבחינת נשימה, כאבי רגליים ו/או עייפות כללית, זה המאמץ הנכון. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני