הפרשי לחץ דם גדולים במדידה בייתית

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

25/01/2019 | 18:25 | מאת: דרור

שלום אני בן 64 בדרך כלל בריא סובל מערמונית מוגדלת מזה חודשיים לוקח טאדם 5 מג פעמיים בשבוע (תרופה גנרית לסיאליס ) (בין תופעות הלוואי של הטאדם עלולה להיות ירידת לחץ דם) בימים האחרונים כשאני מבצע מדידות לחץ דם במכשיר בייתי מסוג transtek המדידה הראשונה היא 150/90 והמדידה השנייה אחרי דקה שתיים יורד ל 140/85 ולפעמים יורד ישר ל 115/60 המדידות הבאות אחרי מספר דקות נשארות סביב 120/77 האם זה הגיוני שיהיו כאלו תנודות? האם המכשיר לא אמין? האם זה עלול לנבוע מנטילת הטאדם? אודה לתשובתך

שלום דרור, לצערי אינני רופאה ולא יכולה באמת לסייע לך. אבל באופן כללי חשוב לדעת שכאשר מודדים לחץ דם צריך להיות במנוחה לחלוטין (לפחות 5 דק') ולבצע 3 מדידות ובדרך כלל מתעלמים מהמדידה הראשונה (שלרוב יותר גבוהה). אתה יכול לקחת את המכשיר שלך לקופת החולים ולהשוות את המדידות שם. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני