דופק לאחר אימון ריצה האם תקין

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

17/10/2018 | 11:49 | מאת: עודד

שלום רב אני רץ בחוץ 5 ק" מ בשעות הערב( 19-20) שמתי לב שבמנוחה הדופק שלי כ65 בדקה. במהלך הריצה אני מגיע לדופק של 130. לאחר הריצה הדופק יורד לבין 90 ל100.במשך כ4 שעות הוא לא חוזר לדופק מנוחה.האם זה תקין?

הי עודד, אכן בדרך כלל דופק לאחר ריצה חוזר לערכי דופק מנוחה (במידה ובאמת נחים) תוך כמחצית השעה לאחר האימון. מאחר והדופק יורד מתחת ל- 100, זה עדיין נחשב תקין. לא נשמע לי שיש בעיה משמעותית, אך על מנת לבדוק קצת יותר לעומק, אתה יכול לבקש לבצע בדיקת מאמץ (ארגומטריה) בה יוכלו לראות כיצד מתנהג הדופק שלך בזמן התאוששות. בברכת כושר הובריאות, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני