דופק נמוך לאחר מאמץ גופני

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

26/09/2018 | 14:13 | מאת: יעל

הדופק שלי במנוחה נמוך מאז ומתמיד (באיזור ה-60), כמו כן, אני מבצעת פעילות גופנית קלה כבר שנים (כלומר: לא בטטה, אבל גם ממש לא ספורטאית). בחודשים האחרונים האחרונים התחלתי לשים לב שהדופק שלי יורד לעיתים קרובות מתחת ל-60. אמרתי לרופא המשפחה, והוא שלח אותי לאק"ג, שיצא תקין, אבל בגלל שנצפה בו דופק נמוך (53), הוא שלח אותי גם להולטר, שגם הוא היה תקין, ורק צויין כי היה היפוך גלי T הן בזמן טכיקרדיה והן בזמן ברדיקרדיה. נראה שהדופק שלי ממשיך לרדת. לפני כמה שבועות היה לי 50 במנוחה. לפני כמה ימים היה לי 45 לאחר פעילות גופנית (הפעילות הרגילה שלי). האם זה מעיד על בעיה? אם כן - איזה בדיקה צריך לעשות?

הי יעל, ישנם אנשים עם דופק נמוך מהממוצע וישנם אנשים עם דופק גבוה מהממוצע, לא תמיד זה מצביע על בעיה כלשהי. אולם אני מבינה את התהיה שלך מאחר והדופק שלך משתנה ויורד לאחרונה יותר. דופק לאחר פעילות גופנית יורד בהדרגה ואמור לחזור לדופק המנוחה, לא כל כך ברור למה הוא ירד ל- 45. ייתכן וזה שום דבר, דופק נמוך (גם 50) בפני עצמו הוא לא מסוכן , אבל אולי אפשר לבקש לבצע שוב הולטר והפעם לבצע איתו אימון רגיל שלך על מנת לראות את התגובה של הדופק למאמץ עצמו ולאחר מכן. מעבר לכך תמשיכי לעקוב אחר הדופק גם במנוחה, באימון ובהתאוששות, שיהיו לך נתונים לרופא. מציעה שתקבעי לאחר מכן תור לקרדיולוג. בברכת כושר ובריאות, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני