לחץ דם נמוך אצל מתאמן

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

10/11/2017 | 13:02 | מאת: צליל רובין

היי, לאחרונה יצא לי לבדוק דיי הרבה פעמיים לחץ דם והלחץ דם שלי עומד על 112/62 רציתי לדעת אם הוא נחשב נמוך. אציין גם שאני מתאמנת 4-5 פעמיים בשבוע בחדר כושר אימון אנאירובי הכולל משקלים ואימון אחד הוא אימון אירובי קל.. דופק אצל ספורטאי יכול להיות 47 או שזה גם נחשב נמוך? אשמח לתשובה

הי צליל סליחה על האיחור בתגובה. לחץ דם שאת מתארת הוא נורמלי לחלוטין. דופק 47 אכן נחשב נמוך (זה נקרא ברדיקרדיה), נפוץ בקרב ספורטאים ברמה גבוהה. לאדם המתאמן באופן חובבני/עממי קשה לי להאמין שהדופק קשור לאימון, יש אנשים שיש להם דופק נמוך. כדאי בכל מקרה להתייעץ עם רופא משפחה/קרדיולוג על מנת לבדוק שהדופק לא נמוך מידי (למשל בשעות הלילה). בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני