העלמות הסתיידות מסתם, האם ייתכן

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

10/09/2017 | 11:29 | מאת: יאיר

לפני כשנתיים, בבדיקת אקו לב במאמץ שנערכה בבית חולים, מסיבה סתמית, נקבע שאחד המסתמים לוקה בהסתיידות קלה. רופא המשפחה אמר לי, מה אתה רוצה, אתה בן 70, הרכיבים אצל כל אדם מתבלים.... היום, גם מסיבה סתמית (בקשת רופא תעסוקתית) ערכתי בדיקה דומה, והתוצאה אומרת שהלב שלי תקין לחלוטין, ללא עדות קלינית ואקוקרדיוגרפית לאסכמיה. אני סוכרתי מאוזן בתרופות, וכנ"ל לחץ דם וכולסטרול. שאלתי, האם אחת האבחנות לא נכונה, או שזה אפשרי שיש שיפור? הערה, בחצי שנה האחרונה, אני עושה ספורט מתון בחדר כושר.

שלום רב אינני יכולה להגיב מדוע הממצאים "נעלמו" אך לעתים אנו רואים תוצאות כאלה. מאחר ובהרבה מקרים לא מבצעים את הבדיקות באותו המקום, לעתים טכנאים ורופאים שונים משתמשים בשיטות מדידה שונות. מאחר וגם ככה נצפתה רק הסתיידות קלה בבדיקה הקודמת, לא הייתי מודאגת במקומך. כל הכבוד על הפעילות הגופנית, בטוחה שאם תמשיך כך, הלב שלך ימשיך ויתחזק. בברכת כושר ובריאות יעל

23/10/2017 | 09:03 | מאת: יאיר

תודה על תשובתך. בינתיים, פגשתי קרדיולוג שאמר לי, שאקו לב, זה רק מכשיר עזר לברור. איכות האיבחון גובלת ב-80%.

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני