בדיקה של הגב לפני הלידה

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

12/08/2010 | 12:50 | מאת: ליאת

אני כבר לא יודעת למי לפנות... אני בהריון, וכמו נשים רבות- חוששת מהשימוש באפידורל. לאחותי הייתה לידה ממושכת עם אפידורל, אשר הסתיימה בפריצת דיסק ופגיעה עצבית( 100% נכות בשנה הראשונה, כיום 4 שנים אחרי עדיין סובלת מכאבים המגבילים את התפקוד). לכן, החשש שלי כפול כי אני לא בטוחה אם הנזק שנגרם לה היה בשל מבנה עמוד שדרה (שאולי קיים גם אצלי) או בגלל טעות של המרדים. לאיזה רופא/ התמחות אני צריכה לפנות כדי לבדוק אם מבנה עמוד השרדה שלי מתאים להזרקת אפידורל?( מרדים?אורטופד?כירופרקט?אחר?...)

אפידורל גורם לפריצת דיסק- שטות גמורה! אפידורל מתבצע על ידי מרדים-החלטה מתבצעת במקום.

12/08/2010 | 23:42 | מאת: ליאת

אני לא מתיימרת להיות רופאה- ולכן אולי המינוח שרשמתי אינו מדוייק.בשורה התחתונה- נגרם לאחותי נזק שנכון להיום- 4 שנים אחרי, עדיין לא עבר. כפי שציינתי- אני חוששת שמדובר במבנה גנטי שאולי קיים גם אצלי, והשאלה שלי היא האם ניתן לבדוק את זה מראש ולא להגיע ליום הלידה בחששות מיותרים...

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה