שברים כתוצאה משימוש ממושך בפרדניזון

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

02/07/2010 | 17:55 | מאת: מיטל

אני בת 28 חולה במחלות אוטואימוניות כמו היפותירואיד, הפטיטיס אוטואימוני, וצליאק, אני נוטלת פרדניזון כ-3 שנים בגלל ההיפטיטיס ןכל פעם במינונים אחרים תלוי בתקופה בחיי (היריון, לאחר לידה וכו' שבזמנים אלו המינונים היו גבוהים ואז ירדתי בהדרגה) אני 4 חודשים אחרי הלידה, ופתאום החלו להופיע כאהי גב חזקים. בסי.טי גילו שיש לי 2 שברי דחיסה בחוליות העליונות.בינתיים נתנו לי משככי כאבים ושלחו אותי לייעוץ אצל מומחה.. מה האפשרויות לריפוי? האם זה בגלל הפרדניזון? זו תרופה שאקח כנראה כל חיי אז האם חוליות ימשיכו להישבר?? מה אני יעשה בהמשך? מה אתה ממליץ? מחוך? ניתוח? אשמח לקבל תשובה בהקדם...

גם שברים בעמוד שדרה נרפאים. סביר להניח שזה בגלל הסטרואידים במינון מתמשך. ככל הנראה שיש סכנה מתמשכת לשברים בחוליות. אם תרצי יעוץ פרטני- אשמח ליעץ לאחר בדיקתך ובדיקת ההדמיה.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה