עמוד שדרה מותני

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

27/06/2014 | 09:25 | מאת: מאיר

שלום, בעקבות חבלה בגב התחתון , בוצע CT. להלן הממצאים : התוויה קלינית: חבלה. ממצאים: .L3 שבר קומפרסיה חולייתי משמעותי בגובה . פרגמנטים חופשיים הודגמו באספקט הסופריורי של החוליה, קדמיים. קיימת הקטנת גובה בשיעור של 40% אין לזהות קומפרסיה נוספת. .L5-S1 - ו L4-L5 ,L3-L4 היצרות דיסקלית בגובה .L5-S1 וגובה L4-L5 שינויים ספונדילוארטרוטים בולטים בגובה של המפרקים הסקרואיליאקלים דו צדדי. OA שינויי בסריקת המרווחים הדיסקלים- בלט דיסקלי נוירופורמינלי ימני מיצר את הנוירופורמינה. L2-L3 בגובה הודגם בלט אנולוס אחורי אשר משיק לשק התקאלי. L4-L5 בגובה בלט דיסק אחורי משיק לשק התקאלי. L5-S1 בגובה אין לזהות דיסקופטיה נוספת. הרקמות הרכות תקינות. עם הקטנה של גובה החוליה וניתוק של פרגמנטים L3 התרשמות: שבר קומפרסיה חולייתית (אקוטי) של קדמיים עליונים. שינויים דיסקוגניים וספונדילוטים כמפורט. אודה על התיחסןתכם לממצאים , וכן מה הטיפול המומלץ? תודה מאיר

שלום, חבל שאינך טורח לקרוא את ההנחיות בראש הפורום. לא תקבל פתרונות מה לעשות- לך בהקדם ליעוץ רפואי של מנתח עמ"ש.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה