זיהום לאחר ניתוח דיסקטומיה עזרה!

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

29/10/2013 | 10:50 | מאת: אור

שלום ד"ר , אבא שלי עבר לפני 3 שבועות ניתו דיסקטומיה מותנית L4 L5, לאחר חודשים של כאבי גב והקרנות לגב. כמו שהבנתי בניתוח הוציאו לו את הבלט שלחץ על העצב. יום אחרי הניתוח שוחרר הביתה כמו חדש . במשך 4 ימים היה מופתע שהכל בסדר , עד התחילו כאבים בפצע וחום. הוא אושפז בעקבות זיהום שהתפתח, הוכנס לניתוח חירום של שטיפה, נמצא חיידק הסטפילוקוקוס אוראוס ברמה של 390 לפני הניתוח. כיום שבוע שלישי בבית החולים מקבל אנטיביוטיקה לוריד , רמת החיידק 18, אך הבעיה היא שהוא לא יכול לתפקד מכיוון שהגוף נוטה שמאלה , סוג של עקמת שהיתה קיימת בפריצת הדיסק. עשו MRI הרפאים טענו שהתוצאות טובות ללא פרצות חדשות. השאלה שלי היא כזאת... האם הזיהום משפיע על מערכת העצבים באזור הניתוח, האם ברגע שהחיידק יחוסל יהיה שיפור ביציבות שלו? מה ניתן לעשות עוד על מנת לבחון מדוע הוא מקבל עקמת הצידה ... תודה רבה לך!!!!

שלום, מתנצל על העיכוב בתשובה. יש לבצע MRI חוזר שמא מתפתח אבצס ( מורסה)

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה