לפני ניתוח צווארי

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

30/09/2013 | 19:02 | מאת: ציון

שלום רב, בבדיקת MRI נוספת(הקודמת לפני שנה וחצי) שעשיתי לפני שבועיים ולאחר התייעצות עם מנתח עמוד שדרה הוחלט על ניתוח קדמי. להלן הממצאים: אין עדות לתמט או תזוזה . מודגמת הצרות קשה של התעלה מגובה C3עד לגובה C7 עם הצרות קשה במיוחד בגובה C5-C6, בגובה זה קיימת מיאלופתיה ידועה בחוט, ללא שינוי . בגובה C3-C4 מודגם בלט דיסק דיפוזי עם לחץ על השק הדוראלי . בגובה C4-C5 מודגם בלט דיסק דיפוזי עם לחץ על השק הדוראלי . ביתר המרווחים בלטי דיסק קלים . מעל ומתחת לגובה ההצרות חוט השדרה תקין . מעבר קרניו-צרוויקלי תקין . סיכום: שינויים ניווניים, הצרות של התעלה עם אות מיאלופתי בגובה C5-C6, ללא שינוי מהותי שאלותיי: האם עדיף ניתוח קיבוע של החוליות או החדרת דיסק מלאכותי? האם הניתוחים דאתה מבצע הן בתוספת ניטור? האם הניתור אכן מקנה שקט לאי פגיעה נוירולוגית? האם ההירדמות המספר אצבעות אמורה להיטיב אחרי הניתוח או שהיא תמידית שכן ב-MRI נצפה בחוט כתם קטן לבן שלהבנתי מדובר בפגיעה עצבית. מה הסיכון לפגיעה בחוט השדרה תוך כדי ניתוח?

שלום, שאלותייך חשובות אך לא ניתן לענות עליהן מבלי בדיקתך ובדיקת ההדמיה שלך.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה