פציעה בגב

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

12/01/2013 | 22:21 | מאת: אורנה

נפצעתי ב- 21/7/09 בתחילה היו לי כאבים עזים בגב ובשבוע הראשון לא יכולתי להזיז ידיים ורגליים. לקח כמה חודשים וביקור אצל מספר מומחים עד שנעשה MRI ובו אובחנה הבעיה בגב. לאחר שאבחנו שקלו לבצע ניתוח, אך בגלל שבמיקום הזה בגב מאוד מסובך לנתח, החליטו להמליץ על טיפול שמרני לפני שממליצים על ניתוח. במהלך כשנתיים ביצעתי כל טיפול שהוצע לי: שיקום באשפוז ואח"כ שיקום יום בהדסה הר הצופים, בו עשיתי פיזיותרפיה, הידרותרפיה וריפוי בעיסוק. לאחר מכן המשכתי הידרותרפיה ופיזיותרפיה בבית הלוחם. במקביל עשיתי דיקור סיני. אחר- כך במסגרת מרפאת הכאב בהדסה עין כרם אצל ד"ר דוידסון עשיתי טיפולי מזותרפיה והיפנוזה אצל ד"ר עזרא. בהמשך גם קיבלתי זריקת אפידורל שהחמירה את הכאבים. כמו- כן בקרתי אצל מספר רופאים מומחים בתחום עמוד השדרה ברחבי הארץ. בסופו של דבר הגעתי למרפאתו של פרופסור פלומן בביה"ח "אסותא". הוא ראה את מכתבי הרופאים, את בדיקות הMRI שנעשו עד אז ובדק אותי בדיקה גופנית. בעקבות כך ובעקבות תלונותי על כאבים עזים המפריעים לי לקיים שגרת יום- יום תקינה, אמר לי שהוא יכול לנתח אותי ניתוח רחב של כל הדיסקים הפגועים ולקבעם, אבל הוא ממליץ לי לעבור ניתוח בגרמניה אצל ד"ר רוזנטל שמנתח בשיטה תורקוסקופית ייחודית המצמצמת את הנזק למערכות הגוף ומקצרת את תקופת ההחלמה. לפני כשנה וחצי, ביוני 2011 נשלחתי עי ידי משרד הביטחון לניתוח אצל ד"ר רוזנטל בגרמניה. בסריקת מיילו CTשבוצעה במרפאתו של ד"ר רוזנטל אובחנו שמונה פריצות דיסק, מתוכן ארבע פריצות עם לחץ מסיבי על חוט השדרה. ד"ר רוזנטל החליט שלא לנתח את כל האזורים שאובחנו במהלך ניתוחי אחד. מתוך ארבעת הדיסקים במצב הקריטי הוא ניתח את השניים הקריטיים ביותר. הוא קיבע בניתוח את חוליות T9-T12. תוכניתו של ד"ר רוזנטל הייתה לתת לאזור המנותח להחלים, מתוך תקווה שהאזור שקובע יקל על הלחץ באזור שלא קובע, ובמידה והכאבים ימשכו לנתח את שני הדיסקים הנוספים שלוחצים על חוליות 5/6T, 7/8T ולקבען. במהלך תקופת ההחלמה ביצעתי באופן דקדקני את הפעילות הגופנית שהומלצה לי על ידי הרופא – שחיה, פלדנקרייז והליכה. בתקופה האחרונה, ובמיוחד בארבעת החודשים האחרונים, הכאבים הפכו בלתי נסבלים ואינני מסוגל לתפקד ללא משככי כאבים נרקוטיים. את משככי הכאבים אני לוקח, במינון המותר, לאורך כל שעות היממה ואף זה לא מאפשר לי לנהל אורח חיים תקין. במסגרת המעקב השוטף של ד"ר רוזנטל, נתבקשתי על ידו לעבור בדיקת MRI עדכנית. על פי תוצאות הבדיקה, מ-24/07/2012, הוא הסיק שאין שיפור בדיסקים שלא נותחו והמליץ לבצע בהם את הניתוח התורקוסקופי בקליניקה שלו בגרמניה. משרד הביטחון כתנאי לקבלת הסיוע דורש לקבל המלצה של אורטופד ישראלי ברמה של מנהל מחלקת גב שממליץ על ביצוע ניתוח זה בגרמניה. אם אגיע למרפאתך האם תוכל לעזור לי בכך? כי הסבל שאני עובר מזה שלוש וחצי שנים הוא בל יתואר.

אורנה שלום, תמיד תכלי לבקש הפניה למרפאות עמו"ש ברמב"ם במסגרת ההפניה של משהב"ט.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה