פריצת דיסק L5-S1 גדולה, דחוף ? סובל דיחוי ?

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

16/12/2012 | 19:19 | מאת: רויטל

ד"ר שלום רב, בעלי עבר לפני 5 שנים שאיבת דיסק. לפני כחודשיים החלו לו כאבים ברגל ימין - עשה CT ובדיקת EMG . בבדיקת הסיטי התוצאה הייתה במרווח L5-S1 : זיזים אחוריים בגופי החוליות הסמוכות, המרווח הדיסקלי מעט מוצר. בלט דיסק אחורי עם פריצת דיסק גדולה מדיו-לטרלית מימין גורמת ללחץ על קדמת השוק התקאלי ובאספקט הלטרלי, התעלה הספינלית מוצרת עד 4.3 מ"מ. הדיסק משיק במהלך שורש השמאלי. האורתופד המליץ על ניתוח דחוף. השאלות שלי הן: 1. קבענו תור לבדיקת רופא מומחה מנתח בבית חולים רק במרץ 2013 פנוי, האם ניתן להמתין עד לחודש מרץ 2013 לבדיקה אצל הרופא מומחה או שיש דחיפות ללכת לרופא קודם לכן בשל המצב כיום??? (גם אם זה בפרטי) . 2. האם יש עוד בדיקה נוספת שכדי לבקש מהאורתופד הפנייה קודם לבדיקה אצל הרופא מומחה ולחסוך זמן ?? כמו MRI לדוגמא?? והאם האורתופד יכול לתת כבר עכשיו הפניה לMRI או שרק המנתח יכול? 3. האם יש דברים שאסור לעשות ביום יום ע"מ לא להחמיר את המצב עד לבדיקת הרופא והחלטה האם לנתח ? אודה לקבלת תשובתך בהקדם ע"מ שנדע כיצד לפעול. בברכה, רויטל

רויטל שלום, לא ניתן לענות על שאלותייך לא בדיקה. אם את חושבת שזה דחוף, גשי לבדיקה אצל מנתח עמו"ש .. אתמול !

19/12/2012 | 17:41 | מאת: רויטל

מי אני שאחליט אם המצב/ הסיטואציה דחופים? זו בדיוק הייתה שאלתי, אני לא למדתי רפואה. האם המצב דחוף או ניתן להמתין 3 חודשים לתור?

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה