פריצת דיסק ולידה

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

08/01/2009 | 12:19 | מאת: קרן

שלום רב, אני בת 35 עם פריצת דיסק בחוליות l4-l5. אני בהריון מתקדם ורציתי לשאול 2 שאלות : 1. האם לידה רגילה עלולה להחמיר את בעית הגב ולפיכך אולי עדיף ניתוח קיסרי כדי למנוע לחץ על עמוד השדרה ? 2. האם ניתן לקבל הרדמה מקומית (אפידורלית/ספינאלית ) במקרה של פריצה ? תודה

הריון, באופן טבעי מגביר את הלחץ על הדיסקים המתניים כתוצאה מגדילת הבטן קדימה. אין קשר לתהליך לידה טבעי או קיסרי והחמרת מצב. אין בעיה לקבל אפידורל במקרה של פריצה.

26/02/2009 | 18:05 | מאת: שגית

אני אחרי הריון עם פריצת דיסק שלא ידעתי על קיומה אחרי הלידה הייתי במצב לא טוב אני ממליצה לך להישמר לנוח לא להרים משאות כבדים ולשמור על עלייה מינימלית במשקל כדי לצאת מהלידה במצב אופטימלי בכל מקרה אם את רוצה התיעצות את מוזמנת לפנות אליי באימייל [email protected] הריון ולידה קלה מכל הלב

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה