אבחנה לכאב חזק מאד ברגל שמאל

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

05/02/2012 | 14:24 | מאת: אורנג'

לאחר תשעה חודשים של כאב חזק (מאד) בגפה השמאלית (החל מהישבן וכלה באצבעות כף הרגל) כולל נימול בכף הרגל עד גובה הברך. כולל בדיקת סי.טי. שנצפו בו 3 בלטים שחיקה ירידה בגובה ועוד. ואחרי הרבה טיפולים (שחייה יומיומית, פלדנקרייז, והתעמלות פרטנית עם מטפלת בשיטת אלכסנדר וגם כמובן טיפולי כירורפרקט) הודיע לי היום אורטופד של הכללית שיש לי בכלל טרוכנטריק בורזיטיס. שאלות: האם בורזיטיס יכול לגרום לכאבים בכל הרגל לכל אורכה החיצוני כולל נימול? האם בורזיטיס נמשך כ"כ הרבה זמן? האם זריקה שניתנה לטיפול בבורזיטיס השפיעה רק ליומיים בלבד ולאחר מכן חזרו הכאבים מעידה שזה כן/לא בורזיטיס. אני ממש מבולבלת. אמנם בתחילת התהליך היה רופא שחשד שהבעיה היא דלקת בירך אבל אחרי שהזריקה לא עזרה הוא התמקד בגב. האם העובדה שאחרי 9 חודשי כאב ברגלים (לא היה לי בהתקף הזה אף פעם כאב בגב עצמו _ היו לי כאבי גב בהתקפים קודמים שנמשכו שבועים שלושה.) תנועות פרקי הירכיים מלאות, כח גס תקין ותחושה מלאה. מראות שזה לא אישיאס? טופלתי ב כל סוגי הכדורים האפשריים (עכשיו אני עם אופיואידים) ומעוננית מאד לטפל בעצמי בדרך שתביא להפוגה (אפילו אם תהיה רק כמה חודשים.? אני מרגישה שכרגע הבעיה היא איבחון נכון ואח"כ כמובן טיפול. אבל אם כל רופא אומר משהו אחר איך אוכל להחליט. נ.ב. אורטופד מומחה קבע לי תור ל"צריבת דיסק" ולא אמר מילה על הירך. מה עושים?

אורנג' שלום, שאלתך לא יכולה להענות במסגרת פורום אינטרנטי, תזדקקי לבדיקה.

05/02/2012 | 23:11 | מאת: אורנג'

לא התכוונתי שתתן לי חוות דעת רפואית רציתי לעשות סדר בדברים שרופאים אומרים לי. שאלתי הייתה עקרונית: האם דלקת בירך יכולה להשפיע על כל הגפה החל מהישבן ועד לקצות האצבעות והאם דלקת כזו יכולה לגרום לנימול? שאלה נוספת האם זה שהזריקה השפיעה ליומיים בלבד (זריקה ישירות לירך) עוזרת רק ליומיים במקרה שאכן יש דלקת. אודה לך אם תשיב לי כי כל רופא דבק בדעתו ואני צריכה כמה יותר מיידע.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה