חומר ניגודי בבדיקת mri

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

08/01/2012 | 08:53 | מאת: ריקי

בחלק מן ה בדיקות באמצעות mri נדרשת הזרקת חומר ניגוד לווריד,האם בבדיקה שכזאת לפני ניתוח לתיקון סקוליוזיס,לאחר 2 בדיקות רנטגן,יש צורך בהזרקת החומר הניגודי? מדובר בילדה בת 14,פחדנית ועקשנית,אסטמטית,שהיה לה אירוע חד פעמי של אפילפסיה לפני כ 9 שנים.האם ההחלטה היא של טכנאי הרנטגן או שעש לשאול ישירות את המנתח. אודה על תשובתך בהקדם כי הבדיקה נקבעה לתאריך קרוב מאד

ריקי שלום, בדיקת MRI עם חומר ניגוד נדרשת בד"כ לאחר ניתוחים חוזרים או באבחנה מבדלת של גידול. לצורך הכנה לניתוח עקמת אין צורך בחומר ניגוד.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה