עזרה בפענוח סיטי חוליות

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

16/03/2017 | 19:06 | מאת: רעות

שלום להל ממצאי סיטי חוליות של אימי. סובלת מכאבי גב עזים. אשמח בעזרה בפענוח, והאם יש טיפול להקלה ואצל מי ממולץ. ממצאים: תעלה גרמית ברוחב תקין. לורדוזיס מותנית שמורה. 2: היצרות המרווח הדיסקלי. L-11D זיזים גרמיים קדמיים. 2, הנוגע בשורשים. L-1L בלט דיסק סוב-ארטיקולרי בגובה .2L- 3-2 : המאנגיומה ב L היצרות המרווח הדיסקלי. בלט דיסק סוב-ארטיקולרי קל דו"צ. ללא סימני לחץ על השורשים. 4-3 : היצרות המרווח הדיסקלי, ניוון הסחוס הדיסקי עם פינומן ואקום. L בלט דיסק סוב-ארטיקולרי, הנוגע בשורשים, בעל גבול מסויד באזור הפורמינלי. נקבים בינחוליתיים חופשיים. שינויים ניוונים במפרקים הפצטליים. 5-4 : היצרות המרווח הדיסקלי. ניוון הסחוס הדיסקי עם פינומן ואקום. L בלט דיסק סוב-ארטיקולרי קל, היקפי אחורי, עם מעורבות פורמינלית דו"צ, הנוגע בשק התקאלי ובשורשים. נקבים בינחוליתיים חופשיים.שינויים ניוונים במפרקים הפצטליים. .5L 1: סקרליזציה של S-5L 5, בעל גבול סקלרוטי, קרוב לוודאי שפיר. L- תהליך לוצנטי ב דו"צ. JIS- שינוים ניווניים ב פרקי הירכיים הודגמו בצורה תקינה, לא הודגם שבר או סימני דיסלוקציה. היצרות קלה של המרווח התוך פרקי. דיברטיקולוזיס בקולון ללא סימני דלקת. תהליך היפודנסי בשחלה הימנית, בקוטר 3.5 ס"מ. ללא נוזל בבטן ובאגן. הרחם מכופף אחורה, קרוב לוודאי שרירני. בקע טבורי קטן המכיל שומן פריטונאלי בלבד. רקמות רכות פרהוורטברליות שמורות.

חוץ מלצטט את כל הבדיקה, , מה השאלה ?

16/03/2017 | 20:31 | מאת: רעות

מה הטיפול הממולץ לכאבי גב מתמשכים. ומה התוצאות אומרים? ומה ההמשך טיפול בעקבות התוצאות של הבדיקה?

הטיפול המומלץ הוא לגשת למומחה עמוד שדרה ליעוץ פורמלי, לא לחפש תשובות לשאלות קליניות באינטרנט.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה