התמכרות/תלות בקנביס לצורכי שינה

דיון מתוך פורום  התמכרות

06/01/2016 | 20:07 | מאת: טל

שלום, אני בן 25 ובאופן כללי בריא (נוטל ריטלין 20 SR קבוע) בשנתיים האחרונות התחלתי לעשן די באופן קבוע והסיבה העיקרית היא שזה עוזר לי להירדם בקלות. לפעמים יש לי מחשבות טורדניות הנובעות מחרדה חברתית ולא נותנות לי לישון בשקט. אני עוצם עיניים ופשוט ממשיך וממשיך לחשוב. בהתחלה כמובן זה עזר, אך עכשיו לא רק שהגדלתי את הצריכה אלא שזה גם לא תמיד עוזר. אני סטודנט ומפחד שהעישון פוגע לי ברמת הלימודים והריכוז אבל מנגד אני פשוט נהנה לסיים את היום ולעשן ג'וינט אחד לפני השינה. אני מפחד שאני מפתח תלות ושייגרם לי נזק קוגניטיבי. תדירות של ג'וינט אחד ביום יכולה לגרום לנזקים כאלה?

טל שלום, לעישון ג'וינט יכולות להיות מגוון השפעות שגם משתנות מאדם לאדם. בנוסף, איננו יודעים בוודאות מה מכילה כל סיגריה שכזאת (מאחר וזהו תחום פרוץ וללא פיקוח רפואי) כך שאיני יכולה להגיד בוודאות כיצד תשפיע עליך סיגריה אחת. יחד עם זאת, מה שחשוב לא פחות בעיני, לשים לב אליו הוא התלות שאתה מתאר בחומר. כפי שכבר חווית בעצמך, ככל שעובר הזמן אתה צריך להגדיל את הכמות כדי להגיע להשפעה הרצויה, ובנוסף אתה מפתח תלות פיזית בחומר ותלות רגשית/התנהגותית בהרגל. השימוש בחומר, התלות, היא למעשה דרך ההתמודדות שלך עם קשיים אחרים (למשל חרדה חברתית, כפי שציינת). הייתי מציעה לך לחפש מסגרת טיפולית (ממליצה בהקשר של חרדות על טיפול קוגניטיבי-התנהגותי, היום ניתן לקבל הפניה למטפל במסגרת קופות החולים מרופא המשפחה) על מנת לקבל כלים להתמודד עם החרדות. מוזמן להמשיך ולהתייעץ גם כאן. בהצלחה!

06/01/2016 | 20:45 | מאת: טל

מנהל פורום התמכרות