תפקודי כבד-שוב

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

24/07/2008 | 15:21 | מאת: שירין

שלום, הלכתי לאולטרסאונד לאחר שבתפקודי כבד התוצאות יצאו מעט גבוהות ונתגלו לי אבנים בכיס המרה+כבד שומני. העניין הוא שהגסטרו שהפנה אותי ל US הפנה אותי גם לבדיקות נוספות-לפני התוצאות של הUS, כגוןCeruloplasmin TransGlutaminase (IgA) Ab U/ml Smooth Muscle Ab Mitochondrial Ab C-ANCA P-ANCA Antinuclear Ab Adults Immunoglobulin M mg/dl Immunoglobulin G mg/dl Immunoglobulin , אינני רוצה לדעת מה אומרים מושגים אלו, אני חרדה מדי לדעת, השאלה האם כעת שהתגלתה הבעיה-כבד שומני+אבנים בכיס המרה ללא תהליך חסימתי, יש לי חשש לתוצאה מדאיגה גם מהבדיקות הנ"ל? ההודעה שלי נמצאת בעמוד זה תחת השם שירין עם התפקודי כבד שאגב במגמת ירידה ALKP-Alkaline Phosphatase 146.3 ALT (GPT) 44 GGT 61 רמת הבילוברין Bilirubin Total 0.5 Bilirubin Conjugated 0.1 Bilirubin Unconjugated 0.4 חושב לציין כי את האבנים בכיס המרה לא הרגשתי-כלומר לא היו לי התקפים, זה התגלה "על הדרך". האם הכבד השומני גרם לעליה זו של תפקודי כבד או שמא אני צריכה להיות מודאגת מעוד מחלה. שאר ההפטיטיס כולם שליליים-תודה לאל. בבקשה ענו לי כדי שאוכל להתרכז רק מעצם היותי הולכת לקראת ניתוח... תודה.

לשירין שלום רב ואיחולי בריאות לפי הבירור המעמיק אותו את עוברת אני מתרשם שאת מטופלת בידי רופא מאוד יסודי. תפקידניו היה להביא לתשומת ליבך שעליך להגיע למומחה. מעתה ואילך כל התערבות נוספת תגרום נזק ליחסי מטפל מטופלת ולכן עליך לפנות בכל שאילותיך לרופא המטפל בלבד. נדידה בין רופאים שונים רק תגביר הלחץ ולא תועיל.

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול